תכנית מיוחדת של "השעה הבינתחומית" – ציקי ישי מביא את כל הקולות הכי חמים ומעניינים מהיום השני לועידה.
קרדיט תמונות: AudioVersity
תכנית מיוחדת של "השעה הבינתחומית" – ציקי ישי מביא את כל הקולות הכי חמים ומעניינים מהיום השני לועידה.
קרדיט תמונות: AudioVersity
מדוע צעירי שנות השישים כל כך זעמו על דור ההורים ולאן הם ניתבו את הזעם הזה? פרופסור עודד היילברונר מסביר מה עמד ברקע הרוח הצעירה שנשבה באותם שנים, משווה בין הפופולריות של פינק פלויד לעומת מרי פופינס וגם עומד על הקשר של כל זה לברקזיט.
קרדיט תמונות: AudioVersity
לאחרונה הודיע נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, כי הוא מתכוון לפרוש מהסכם האקלים שנחתם בפריז. מה בדיוק החליטו שם ומה המשמעויות של כל זה לגבינו? פרופסור יואב יאיר, דיקן בית הספר לקיימות, מפרט על ההסכם ההיסטורי ועומד על הסיבות האפשריות שבגינן נשיא המעצמה החזקה בעולם קורא תיגר על הבנות שהוסכמו על ידי כמעט 200 מדינות.
קרדיט תמונות: AudioVersity
דמיינו ראש ממשלה יושב במשרד פרסום וחושב על לוגו וסלוגן למדינה שלו, נשמע מוזר? ד"ר טל עזרן מסביר מדוע התהליך הזה כבר נמצא בעיצומו במדינות רבות בעולם ומה בכל זאת ההבדלים בין מיתוג עסקי למיתוג מדינה. כמו כן, איזה חלק יש לאזרחי המדינה הפעילים באינסטגרם לתהליך הזה ומה הקשר של כל זה לאל ג'זירה.
קרדיט תמונות: AudioVersity
מה הקשר בין ליטוף נשי בכתף לכסף שלנו? ובין מטפס הרים למהמר כפייתי? ד"ר הדס אראל עומדת על תהליכי קבלת ההחלטות שלנו, מסבירה למה אנחנו כל כך שונאים להפסיד וגם למה לאחר שתדעו את כל זה, ברגע האמת, כנראה שהמניפולציה הבאה תצליח לעבוד עליכם.
קרדיט תמונות: AudioVersity
האם פני העיר הם רק חזות ויזואלית או שמא הם משקפים את פני החברה? האם באמצעות תכנון עירוני ניתן להנציח פערים חברתיים או לחילופין לצמצם אותם? ד"ר נתי מרום מעניק נקודת מבט חברתית אודות עולם התכנון העירוני בין תל אביב למומבאיי. כמו כן, עם אילו סוגיות עלינו להתמודד בהקשר זה בעודנו נמצאים בעיצומו של תהליך העיור ההיסטורי, בו רוב בני האדם על פני כדור הארץ גרים בערים ומגמה זו רק הולכת וגדלה?
קרדיט תמונות: AudioVersity
מה מהות השיח הציבורי והתקשורתי בעידן בו מושגים כמו פוסט אמת ועובדות אלטרנטיביות שגורות בפי ההמון? האם ניתן לנהל שיח על אמיתות בעידן כזה? ד"ר ערן גוטר עומד על מהותו של השיח הלוגי, על הקרקע לצמיחת מושגים אלו ועל הסיבות להתפוררות הלוגיקה בשיח הציבורי. כמו כן מה משמעותה של רטוריקה באופן שבו אנו מגבשים דעות ותפיסות עולם והאם היא בהכרח פחות רציונלית מצורת החשיבה הלוגית?
קרדיט תמונות: AudioVersity
כיצד דעאש בנה עצמו כמותג הטרור הפופולרי ביותר בעולם ומה הם ההבדלים בגישות ההתמודדות עימו מצד טראמפ לעומת אובמה? פרופסור בועז גנור עושה סדר בהבנת דרכי הפעולה וההתבססות של הארגון וכמו כן עומד על הקשר בין משחקי הכס, גבולות 67 והטרור האיסלמי של בני הדור השני משכונות המהגרים באירופה.
קרדיט תמונות: AudioVersity
כשאנחנו שמחים, כועסים או לחוצים, אנחנו נוטים לעיתים קרובות ל"הדביק" את הסובבים אותנו. חלק מהסיבות נעוצות בסינכרון טבעי שמתרחש בין אנשים, סנכרון שקשור במערכות הפיזיולוגיות שלנו ובא לידי ביטוי במח, בגוף ובלב. ד"ר יוליה גולנד מסבירה מהו בדיוק הסנכרון ובאילו נסיבות הוא מתרחש, וכמו כן, איך הוא בא לידי ביטוי במערכות יחסים, בתעמולה פוליטית ואפילו במסיבות טראנס.
קרדיט תמונות: AudioVersity
השעה הבינתחומית מארחת את פרופסור יואב גלבר, מהיחידה לעמיות יהודית. בתכנית נבדוק האם יש קשר בין שואה לתקומת מדינת ישראל? "מעטים מול רבים" – למי הכוונה? נשוחח על מלחמת השחרור, ומעט על ששת הימים והסוגיה הפלסטינית, שמעסיקה עד היום.
קרדיט תמונות: AudioVersity
הגדרת אירוע אלים כטרור הוא מעשה פוליטי שיש לו באופן ישיר השלכות על הלגיטימציה של הפעולה, על מעמדה המשפטי ועל היכולת להתמודד איתה. אז מה בעצם הופך התנגדות אלימה למעשה טרור ומה ההבדל בין ארגוני גרילה לארגוני טרור? ד"ר רונית ברגר מסבירה את ההבדלים ועומדת על המבנים של ארגוני טרור, על האופן בו הם נוטים לקבל החלטות וגם על הטעויות שיגרמו אפילו לארגוני טרור להתנצל.
קרדיט תמונות: AudioVersity
ארגון האמנה הצפון אטלנטית או כפי שהוא מכונה, נאט"ו, הוא גוף מוכר וידוע, אך מה בדיוק המשמעות של ברית זו? מה הסמכויות של הגוף הזה? אילו זרועות יש לו ואיך בכלל מגיעים להסכמות ושיתופי פעולה ביטחוניים בסבך אינטרסיים דיפלומטי? טומי שטיינר מהמכון למדיניות ואסטרטגיה של המרכז הבינתחומי מפזר את הערפל סביב פעילות הגוף, משמעותו וסמכויותיו ומרחיב על הקשר של ישראל עם נאטו, על המתחים בין נאט"ו לבין ממשל טראמפ ועל הרלוונטיות של גוף כזה בעידן של טרור.
קרדיט תמונות: AudioVersity
עולם השיווק הוירטואלי צובר תאוצה בזכות כמויות המידע המדיד שהרשתות החברתיות ומדעי המחשב הכניסו אל חיינו. פרופסור ברק ליבאי חוקר את תופעת ההמלצות מפה לאוזן: עד כמה משפיעה עלינו המלצה של קרוב? האם ניתן להשתמש בזה עבור תכנון האסטרטגיה השיווקית של חברות? ולאן מוביל אותנו העולם השיווקי החכם והמדויק הזה?
קרדיט תמונות: AudioVersity
בפס ייצור גוזרים את החלקים שיש לייצר במספרים המוניים מהמוצר הסופי הרצוי, כפי שהוא מתוכנן. האם פס ייצור הוא שיטה טובה לתכנון ערים? פרופסור נורית אלפסי חוקרת את הדינמיקה של הסביבה בה רובנו חיים – העיר. התושבים משתנים, הצרכים משתנים, והעיר צריכה להיות גמישה לאור התמורות הרבות והמהירות שבה. כשתכנון עירוני הופך לכאוס, ועל הפתרונות שיקדמו את התכנון בצמוד לצרכים המיידיים של התושבים.
קרדיט תמונות: AudioVersity
התפתחות המחול לבמה בארץ הושפעה מיצירות זרות. במשך מעל עשור ניסו היוצרים והיוצרות להפיק יצירה מקומית. בפרק השני מספרת דוקטור רות אשל על היצירה ההטרוגנית של המחול לבמה: הבמה האתיופית, הבמה הערבית, השפעות העלייה הרוסית ויצירה עצמאית. כיצד השינויים והתזוזות, החיפושים והציפיות מהקהל השפיעו על הלהקות הישראליות הותיקות – "קול ודממה", "בת שבע", "בת דור", "מחול ענבל", "להקת המחול הקיבוצית" ונוספות? מי שרדה, מי לוטשה, מי אבדה ומה יכול השינוי ללמד אותנו?
קרדיט תמונות: AudioVersity
שתי תיאוריות עיקריות התנגשו זו בזו ותיארו, כל אחת, עתיד שונה לחלוטין. נראה ש"קץ ההיסטוריה והאדם האחרון" ו"התנגשות הציוויליזציות", יש יכנו אותן התיאוריה האופטימית וזו הפסימית, מגיעות לעבר הכרעה. דוקטור עופר ישראלי נכנס לקרביים של יחסי ערב-מערב, מימי ממשל בוש הבן עד אובמה, כולל השאלות המסעירות בעקבות בחירת העם האמריקאי בנשיא טראמפ.
קרדיט תמונות: AudioVersity
תופעת התרמילאות משתנה עם השנים. כנראה שמקורה בסקרנות, שיש שרואים בה את אחד המנועים החזקים ביותר להתקדמות והתפתחות אנושות. התרמילאות המשיכה כאידיאולוגיה ואורח חיים, ומאז מאפייניה הטשטשו, ועם השנים היא מתקרבת באופיה לתיירות המדושנת, אותה תיירות שהתרמילאות סלדה ממנה והתריסה כנגדה. דוקטור גלעד גילי חסקין נוחת באולפן ההרצלייני, בדרכו ממדינה אקזוטית אחת לאחרת, ומספר על מאפייני התיירים לעומת התרמילאים, בתיבול חוויותיו האישיות מארבעים שנים של הדרכת טיולים ברחבי העולם.
קרדיט תמונות: AudioVersity
המפגש בין דורון פישלר לגיל מרקוביץ נסוב סביב ההנחה שאין מי שלא אוהב את דיסני. כן, אותו תאגיד גדול ומרוויח, הנושא את שמו של אדם, שאישיותו השפיעה על התכנים, הצבעים, הצלילים, האיכות, המוצרים הנלווים לסרטים ובעצם – הכל. לצד העתיד הורוד והאופטימי שחזה ודאג שיצויר, יש אומרים שוולט דיסני היה אדם בלתי נסבל: נרקסיסט, שובניסט ואנטישמי. על הסרטים הכיפים והסרטים שמאחורי הקלעים.
קרדיט תמונות: AudioVersity