ראיונות ממטה משפחות החטופים.
פרויקט משותף של בית ספר הארי רדזינר למשפטים באוניברסיטת רייכמן, מטה משפחות החטופים ו"קול האוניברסיטה".
Politics
דמוקרTEAM
בהגשת: ד"ר חיים וייצמןפודקאסט המכון לחירות ואחריות באוניברסיטת רייכמן.
כל מה שחשוב ומעניין בדמוקרטיה, בפוליטיקה, בממשל ובסדר היום הציבורי בישראל.
מהם האתגרים העומדים בפני הדמוקרטיה הישראלית וכיצד נתמודד איתם? מה חושב הציבור על הפוליטיקאים ומוסדות השלטון? ומה חדש במחקר על החברה והפוליטיקה בישראל?
ד"ר חיים וייצמן, מנהל התחום הפוליטי במכון, משוחח עם חוקרים מובילים בתחומי החברה והממשל ועם אנשי עשייה ציבורית בישראל
החמוצים
בהגשת: פרופ' גלעד הירשברגר, פרופ' בועז בן דודפרופסור בועז בן-דוד ופרופסור גלעד הירשברגר במבט פסיכולוגי על המערכת הפוליטית.
הלבבות השבויים בעזה
בהגשת: לאה אסטלייןהסיפורים של החטופים והחטופות.
לאה אסטליין בשיחות עם משפחות החטופים.
BRONGTHEMHOMENOW#
הערכת מצב
בהגשת: חוקרי המכון למדיניות ואסטרטגיה (IPS) ועמיתים אורחים.פודקאסט מבית המכון למדיניות ואסטרטגיה (IPS) באוניברסיטת רייכמן.
האיום הנשקף מצד איראן, היחסים עם ארה"ב, הזירה הפלסטינית, היחסים עם מדינות ערב, הזירה הפנימית וחוסנה החברתי של מדינת ישראל, כיצד הפרמטרים השונים בפסיפס הביטחון הלאומי משפיעים על מדינת ישראל? מהי תמונת המצב האינטגרטיבית ומהן התובנות האסטרטגיות וההמלצות המרכזיות?
"בהערכת מצב" נתמקד בסוגיות אלה ובזיהוי הזדמנויות וסיכונים לישראל, בזירה הפנימית, המזרח תיכונית והגלובאלית.
לא לעולם חוסן
בהגשת: רוני קובןחוסן או resilience באנגלית הוא אחד התחומים נחקרים ביותר בשנים האחרונות. המושג חוסן התפתח בשדה המחקר והפך למושג שגור בפי רבים: מהיבטים פסיכולוגיים ופנימיים להתבוננות בגורמים סביבתיים וחברתיים שמשפיעים על כולנו. השיח מתמקד בניסיון להבין למה אנשים מסוימים חסינים יותר ומצליחים להתמודד באופן מיטבי עם אתגרי החיים ולהתאושש מהר יותר מקשיים.
בפודקאסט יעסקו מקבץ חוקרים וחוקרות מאוניברסיטת רייכמן בשאלה מה מגדיר חוסן והאם ניתן לפתח חוסן באופן יזום בקרב אנשים, חברות או ארגונים. כל פרק יתמקד בהיבט אחר: כלכלי, חברתי, פסיכולוגי וביטחוני.
מאחורי הכותרות
בהגשת: אור שיינר זוהר, להב רביןלהב רבין ואור שיינר זוהר מדברים אקטואליה, מעלים נושאים חשובים לסדר היום ומאמתים פוליטיקאים עם האמת.