הג'אז הישראלי ומוזיקאי הג'אז שלנו מובילים את הג'אז העולמי אבל אצלנו בבית, הם מוכרים הרבה פחות.
מירה אעווד הפיצה לאחרונה ברשתות החברתיות לחן שלה לשיר של מחמוד דרוויש שמבוצע בשלוש שפות על-ידי עשרה אומנים. שוחחנו איתה דו קיום ועל הבעת דעות באמצעות מוזיקה. בהמשך שוחחנו עם שמעון גמבורג בסיסט ג'ז ישראלי, בוגר רימון שזכה בפרס איגוד המלחינים האמרקאי על יצירה שכתב לסרט, ובנוסף, שוחחנו עם חברי הרכב ישראלי מעניין שנקרא הפטפטת.
השיר כל הלילה הוקלט על ידי חברי הפטפטת, חבורה של עשרה מוזיקאים ומוזיקאיות, יוצרים ויוצרות, חברים וחברות, שהתגבשה לפני כעשור כקבוצת כתיבת שירים, עם סיום לימודיהם בבית הספר למוזיקה רימון.
חברי הקבוצה נהגו להפגש כדי להשמיע אחד לשני שירים שכתבו, ובסיום המפגשים נהגו לג'מג'ם שירים שהומצאו יחדיו. כל הלילה הוא אחד מהשירים המשותפים הללו, שהוקלט על ידי חברי הקבוצה בסוף שבוע משותף בצפון. במשדר התארחו איריס מרי, תומר ביתן, אפרת קולברג ובילי פרנקל, כשבנוסף אליהם מונה הקבוצה את מעין מדר, עדי קיי דגן, ג'ודי ענתבי, עומר נקר, אסף מנור ואוריאנה שפי. השיר כל הלילה – מילים ולחן – הפטפטת. רובם המכריע של חברי הקבוצה הינם מוזיקאים פעילים שהוציאו אלבומים לאורך השנים. עדי קיי דגן משיקה סינגל חדש, וכמוה גם איריס מרי.
האזנה נעימה!
קרדיט תמונות: רותם בר-אילן