בשנים האחרונות עולמות התרבות, הקולינריה והתיירות עוברים שנים מורכבות ולא פשוטות בישראל. תחילתן בשנות הקורונה, לאחר מכן הפגנות שחוסמות את תל אביב ואת הגישה לעסקים שפועלים בה, יוקר מחייה שמכביד על הכיס ומצמצם כל הוצאה שהיא לא הכרחית ובחודשים האחרונים מלחמה. כזו שמשפיעה על כל תחומי החיים ובמיוחד על מצב הרוח הלאומי והאישי.
האם לאור זאת, עדיין אפשר לעשות יחסי ציבור יזומים וחיוביים לתחומים של הנאה, פנאי ולייף סטייל, או שמדובר בעיקר בניהול משבר מתמשך?
בפרק 73 של "לא רק יחצ", מאיה קרבט, מנכ"לית ובעלים של סוכנות תקשורת, יח"צ ותוכן: "מאיה קרבט תקשורת ותוכן", בשיחה על יחסי ציבור לתחום התרבות והקולינריה במצב משברי מתמשך.
בשיחה מאיה שיתפה בדרך המקצועית שעשתה עד שפתחה את הסוכנות שלה לפני כעשור, מהד ארצי דרך קשת, על השינוי שחל בכל מדיום ואיזה כלים מקצועיים לקחה מכל תפקיד. שוחחנו על יחסי ציבור למסעדות, לפתרונות ולהתאמות בתקופות של משבר, לקמפיין come as you are במסעדת a, על התגייסות המסעדות בתקופת המלחמה ועוד.
סיימנו באמירה של מאיה, שאני מאוד מסכימה איתה, שמדובר במקצוע שדורש העמקה, המון לימוד, תחקיר ותשומת לב, ואם נכנסים אליו צריך לדעת שזה ייקח הרבה זמן ללמוד, זה לא אינסטנט ואם לא מרגישים את זה בתוך הלב כמו כל מקצוע אחר, אז תחשבו פעמיים.