סטודנטים רבים מוצאים את עצמם בדילמה בין השקעה טוטלית בלימודים לבין התפתחות אישית ומקצועית.
יקיר אלעזרי מארח את אלו אשר מצליחים לפתח קריירה, לתרום לקהילה, להחזיק דירה, לטוס לחו"ל יותר מפעמיים בשנה, לצד לימודים במוסד אקדמי. איך עושים את זה? מה סוד הקסם? והמלצות לסטודנטים העתידיים.
לכבוד הפרק ה50 (!) שלנו החלטנו לעשות משהו קצת אחר, ולתת את הבמה לנעה משעל ג׳ירו – עורכת התוכן שלנו.
בספיישל זה נעה מארחת את יקיר אלעזרי ונתנאל גולדפדר לשיחה מעניינת על נושאי הקריירה והאקדמיה. נעה תצלול אל תוך מוחם של השניים ותוציא מתוכם תובנות מנסיונם לגבי בחירת מסלול לימודים וקריירה, יציאה אל מחוץ לאזור הנוחות, ועוד.
אני מזמינים אתכם לחגוג איתנו גם באתר החדש שלנו www.giftcasting.com בו תוכלו למצוא את כל הפרקים שלנו ופרוייקטים נוספים שעליהם אנחנו עובדים. מבטיחים שיהיה מעניין.
לפרק הזה לא תוכלו להישאר אדישים- איך משלבים ניהול עסק, לימודי תואר בתחום הרוח והתמקצעות בריקוד?
יקיר אלעזרי מארח את יונתן ידייקין! יונתן ידייקין, בן 33, מנהל את סטודיו Bestreet ראשל"צ, כוריאוגרף ורקדן. בנוסף לכל אלו, יונתן הוא סטודנט לתואר ראשון במדעי ההתנהגות במכללה האקדמית תל אביב-יפו.
שלב אחר שלב, יונתן משתף אותנו במסע שעבר אל עבר הבחירות בתחומים בחייו. החל מההתמקצעות כרקדן, ועד ההבנה כי לימודי התואר והעיסוק בתחומי הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה יהפכו אותו לאדם שלם יותר.
בשיחתם, יקיר ויונתן מדברים על תחומים חשובים המאפשרים אורח חיים והתנהלות מיטבית לצד העומס. איך ניתן לפרוס את התואר? איך בונים ומנהלים עסק, אנשים וזמן? מהם החסרונות והיתרונות בלימודים "מאוחרים" וכיצד ממשיכים לפתח את האני הפנימי שלנו?
טיפים מיונתן-
היו סקרנים, למדו בעצמכם דרך כל פלטפורמה אפשרית (הכל נגיש!) ומצאו את הערך שלכם שיהווה ייחודיות.
הרבה נאמר על פיתוח עסקי, מכירות, רכש ועסקים בכלל בפרקים הקודמים שלנו, אבל מה הפרקטיקה? איך באמת מוצאים את ההזדמנויות הנכונות לנו (רמז, לא רק דרך לינקדאין)
כדי לענות על השאלה הזו הזמנו את מאיר שחר, מנכל Powerlinx , פלטפורמה אשר גם מחברת בין אנשי עסקים לבין הזדמנויות עסקיות אמיתיות, וגם מאפשרת לקבל מידע איכותי באמצעות שיתוף פעולה עם חברת Dan & Bradstreet Israel ,ו D&B CIAL (מדינות דרום אמריקה).
מאיר האיר לנו את הדרך למציאת הזדמנויות ושיתופי פעולה איכותיים, גם באמצעות הפלטפורמה שלו וגם עם כלים אחרים. שאלנו שאלות גדולות, כמו – למה בכלל חברה צריכה לשתף פעולה עם חברות אחרות? בנוסף דנו בכישורים והמיומנויות הדרושות להצלחה בעולם העסקי מנקודת מבטו של מאיר.
חולמים להצליח בעולם העסקים? תמיד תהיתם איפה אפשר למצוא את כל ה״הזדמנויות״ שכולם מדברים עליהן כל הזמן? הפרק הזה הוא בשבילכם!
בונוס: למטה תמצאו לינק להורדת האפליקציה של Powerlinx – אם הורדתם אותה תשלחו לנו מייל ואנחנו נדאג לכם לשלושה חודשי פרימיום ראשונים בחינם! (הטבה של 300$ ).
איריס, בת 27 מתל אביב, בימים אלו ממש מסיימת תואר ראשון במדעי המחשב במכללה למנהל. היום, איריס היא מנהלת מוצר בחברת Amobee, חברת טכנולוגיית שיווק דיגיטלי המספקת פתרונות מונחי נתונים לסוכנויות ומותגים.
בשיחתם, נוגעים יקיר ואיריס בנקודות משמעותיות בחייה של איריס. בשירותה הצבאי, איריס שירתה ב8200 בתור .Data Analyst מיד עם תום השירות, השתלבה איריס בחברת Amobee בתפקיד Data Analyst. איריס התחילה את לימודיה האקדמאיים בשילוב של משפטים וכלכלה באוניברסיטה העברית, ובסוף שנה א', החליטה לעשות צעד גדול, ולעבור לתואר מדעי המחשב במכללה למנהל.
יקיר ואיריס מדברים על הקשיים והאתגרים שבביצוע החלטה שכזו.
כיצד שילבה את המשרה תוך כדי הלימודים? מה היו סדרי העדיפויות וכיצד מצאה את האיזון לשלב את הדברים שהיא אוהבת?
טיפים מאיריס- שמרו על תחום בחיים מעבר ללימודים האקדמאיים שיעזור לכם להגשים את עצמכם. אל תפחדו מלעשות שינויים, והשקיעו זמן ללמוד כדי להתפתח כל יום מחדש!
ראובן, בן 23, עלה לארץ מצרפת לפני כ5 שנים. היום, ראובן לומד מנהל עסקים ויזמות בבית ספר הבינלאומי באוניברסיטת רייכמן. ראובן הוא גם מנכ"ל עמותת גדוד 890.
יקיר וראובן משוחחים על הבחירה של ראובן ללמוד במסגרת בית הספר הבינלאומי. על ההזדמנויות והמפגשים הנוצרים בין אנשים שונים והיכולת להרחיב אופקים, וליצור קשרים במסגרת זו.
כל זאת נובע מראשית דרכו של ראובן בתור יזם החל מהיותו ילד בצרפת.
ראובן משתף אותנו בחיבורו העמוק לתחום האופנה בו עסק בילדותו, החל מהקמת המותג הראשון שלו בצרפת בגיל 14 ועד ליצירת קולקציות נחשבות.
סיפורו של ראובן יוצא דופן ומרגש. יקיר וראובן מדברים על הקשיים, והרגע בו ראובן החליט לעזוב את עולם האופנה ולעלות לארץ כדי להתגייס לצבא, על השתלבותו בארץ תוך כדי רכישת שפה חדשה ולמידת תרבות אחרת לגמרי.
עוד מדברים השניים על תפקידו של ראובן בתור מנכ"ל עמותת גדוד 890. על הדרך, המורכבות, תחומי האחריות השונים הניצבים בפני ראובן- אסטרטגיה, שיווק ומיתוג, ערכים ויזמות.
טיפים מראובן- הפכו את החולשות שלכם לחוזקות. לדוגמא השתמשו בחוסר ניסיון\בגיל צעיר כמינוף להצלחה. מצאו משמעות למעשיכם וקחו הזדמנויות שמציעים לכם על מנת ללמוד ולהשתפר להמשך.
לינקים: פרופיל לינקדאין של ראובן – https://www.linkedin.com/in/reouven-zana/ פרופיל פייסבוק של ראובן – https://www.facebook.com/iamreouvenzana דף הפייסבוק של עמותת גדוד 890 – https://www.facebook.com/amutat890/
האם אי פעם התעניינתם בפיתוח עסקי? אם כן, יש לנו פרק חדש ומדויק בשבילכם!
אנו על סדרת המומחים, והפעם-נתנאל מארח את דוד חורש.
דוד, בן 30, בוגר תואר ראשון במדעי המדינה מאוניברסיטת תל אביב. הקים את עמותת בוגרי יחידת רימון בה היה מפק"צ וזכה בתואר מצטיין נשיא. לפני כשנה וחצי הקים את "The Unit" – חברה לפיתוח עסקי המשמשת זרוע אסטרטגית למקבלי החלטות.
נתנאל ודוד משוחחים על המושג הרחב פיתוח עסקי. בראשית דרכו, דוד הבין כי אין הגדרה לפיתוח עסקי והחליט לעשות בזה סדר. דוד משתף אותנו בתהליך בו הם עוסקים יום יום בחברה
"The Unit", מהם השלבים אותם עושה החברה, על אסטרטגיה ובניית מערכות יחסים עסקיות. עוד נוגעים השניים, בהבדלים בין פיתוח עסקי היום אל מול העבר ובשוני בדרך הפעולה והמחשבה.
אז איך תדעו כיצד להיכנס לתחום?
בדיון מרתק הם מדברים על הנקודות פרקטיות בפיתוח עסקי, למי מתאים התחום ומהם הצעדים החשובים בהם כדאי להתנסות.
טיפים מדוד- יש חשיבות רבה לניסיון אותו אתם מביאים. במהלך לימודיכם מומלץ לצבור ניסיון בתפקידים בחברות אפילו בחינם, על מנת לחוות גם כשלונות וגם הצלחות, ובמטרה לרכוש ידע לפני כניסתכם לתפקיד בפיתוח עסקי.
אנחנו כאן בפרק נוסף של סדרת המומחים, והפעם-נתנאל מארח את איתי נדב.
איתי, בן 34, בעל תואר שני במנהל עסקים, ותואר ראשון בהנדסה תעשייה וניהול מאוניברסיטת ת"א.
איתי היה מנהל המוצר הראשון בחברת בחברת Pecan.AI חברה המספקת שירותי AI וניתוח דאטה לארגונים. איתי מספר מניסיונו בסביבות עבודה הקשורות בדאטה, החל מסידור וארגון נתונים ותשתיות בתור DevOps, עבודה עם שפות כמו SQL לניתוח ותשאול מאגרי נתונים (Database ) ועוד. בשיחתם מפרשים נתנאל ואיתי את המושגים הרחבים Data, BI וAI, מסבירים מהו ארגון שהוא DATA Driven, מיהם בעלי המקצוע בחברות האחראים על טיפול בדאטה, וכיצד תחום זה משפר את האסטרטגיה העסקית של חברות?
בחלק השני של הפרק, איתי משתף אותנו מתוך ניסיונו, ובהשקפת עולמו על תפקידו של מנהל מוצר בכלל ומהל מוצר בתחומי ה-Data וה-AI בפרט.
טיפים מאיתי- התעסקו בלפתח את היכולות הבינאישיות לצד יכולות הלמידה העצמיות. בחרו את עבודתכם הראשונה בקפידה מכיוון שהיא תהווה אבן דרך למיומנויות שתרכשו ולתפיסתכם בעיני מעסיקיכם לעתיד.
רבים מאיתנו ניצבים אל מול הדילמה בין להתחיל קריירה בחברה במשרה מלאה לבין להתחיל לימודים אקדמאיים לתואר. אך האם אפשר לשלב בין שניהם במקביל?
הכירו את יובל קורן. יובל היא סטודנטית שנה ב' לניהול מערכות מידע באקדמית תל אביב יפו. יובל בחרה במסלול גמיש בתואר הנ"ל ומשלבת קריירה בתור מנהלת רשתות בחברת Wolt.
בשיחתם, יקיר ויובל מדברים על תחום ניהול מערכות המידע, אופי התואר והקורסים הנלווים. יובל משתפת אותנו בתהליך שעברה מבחירה המפתיעה בתואר ריאלי ובמסלול הערב של התואר הנ"ל בפרט. על הדרך שעברה בהגעתה למשרה הראשונית בחברת Wolt ועד לתפקידה הנוכחי-מנהלת רשתות. היום עוסקת יובל בתפקידה בפיתוח Data, תהליכים שיווקיים ועוד. בפרק תוכלו לשמוע על השגרה שיצרה בין טיפוח קריירה בחברה נחשבת לבין הרצון לא לוותר על לימודים אקדמאיים ומהם המכשולים והאתגרים שבהתנהלות זו. כיצד משלבים? מהן ההקרבות לצד היתרונות שבדבר? כיצד השגרה היומיומית נראית וכיצד מתמודדים עם חרדות?
בשיחה פתוחה נוגעים השניים בנושאים כמו חרדות, איזון והרגלים תוך כדי דוגמאות מחייהם האישיים.
טיפים מיובל- הציבו יעדים ריאליים והתחילו מצעדים קטנים והתמקדו במעשים ספציפיים בכל פעם!
"העניין הוא לא כמה פעמים נפלת, אלא כמה פעמים תקום אחרי שנפלת."
פרק 40 לפודקאסט לא רק סטודנטים, והפעם מארח יקיר את גל קרבליקוב. גל, בן 27 סטודנט שנה ב' באוניברסיטת רייכמן לתואר בכלכלה ומנהל עסקים. גל הוא עצמאי, ועוסק ביזמות וטכנולוגיה.
במהלך שיחתם, משתף אותנו גל בניסיון שלו בתור עצמאי, יזם ובהתמקדות שלו בבניית אתרים, הליכים שיווקיים מא'-ת' לעסקים שונים ואף יצירת הליכים שיווקיים לעמותות במסגרת התנדבות.
בדיון מרתק תוך שילוב סיפור החיים של גל, החל מסיום שירותו ועד ללמידה באוניברסיטת רייכמן בתוכניות השונות, מדברים השניים על המחשבות שהובילו את גל ללמוד את התואר הנ"ל ועל הפרקטיקה אל מול התיאוריה בתואר דו חוגי זה.
איך אנחנו מגיעים לבחירה הנכונה? כיצד אנחנו מכוונים ליעדים? איך מתמודדים עם השפעה באופן מודע ולא מודע?
על כל אלה תוכלו להאזין בפרק נפלא זה.
טיפים מגל- קחו את המושג למידה כדרך חיים ואמצו אותו לכל תחום שרק תרצו. אל תוותרו על יעד\חלום מסוים רק בגלל הקושי והבירוקרטיה-התאמצו על מנת להשיג אותו!
בפרק נוסף של סדרת המומחים מארח נתנאל את ערן יורקובסקי לשיחה מרתקת על שינוי קריירה. ערן, בן 33 מהרצליה, אב ל-2, למד תואר ראשון בטכניון בהנדסה, תעשייה וניהול ותואר שני במנהל עסקים מקרן קלוג רקאנטי.
בפרק, סוקרים נתנאל וערן את מסלול שעשה. החל מהמעבר מעולם הגיימינג בחברת 888 בה עבד ערן בתחילת דרכו, דרך תקופתו בתפקיד בניהול לקוחות בחברת איירון סורס, תפקידו בפייסבוק בתפקיד אסטרטגי, ועד לעבודתו הנוכחית בחברת פקאן בתור אחראי על פתרונות דיגיטליים בחברה. (פקאן-סטארט אפ ישראלי המפתח פלטפורמת בינה מלאכותית לניבוי תרחישים עסקיים).
בפרק נוגעים השניים בסוגיות חשובות כמו כיצד אנו משמרים את הידע שצברנו במסלול אחד ומקבילים אותו למסלול אחר לגמרי? על החשיבות הגדולה של "ראש פתוח" ולקיחת הזדמנויות על מנת להתקדם ולבחון את המשך הדרך. על ההתחבטות בין הצורך בהתמקצעות בתחום אחד, לבין חשיבות הידע בכמה שיותר קצוות. על האחריות ההדדית בין עובד ומעסיק לתהליך הלמידה וההתפתחות בתוך החברה.
טיפים מערן: היו פתוחים להצעות גם אם הן שונות מתחום העיסוק שלכם, בחנו ושאלו את עצמכם עד כמה אתם מאותגרים, מתאימים וסקרנים לגבי התפקיד שלכם.
האזינו לפרק סוחף במיוחד ומעורר מחשבה על קריירה, שימור יכולות והסתגלות לשינויים!
הכירו את עדי טמם. עדי בת 28, סטודנטית שנה ג' לממשל וקיימות באוניברסיטת רייכמן. מעבר להיותה סטודנטית, עדי עוסקת בתחום החינוך והיא מדריכה במכינת עין פרת-מכינה קדם צבאית.
יקיר ועדי משוחחים על השילוב בין ממשל וקיימות וכיצד מוצאת עדי את הדרך לשלב את החינוך לקיימות ועולם העסקים במהלך התואר.
עדי מספרת לנו על התפקיד בתור נציגת מסלול ועל האחריות שלקחה על עצמה בתוך התואר.
עוד משתפת אותנו עדי, בתפקידה בעין פרת, על היחסים עם החניכים, החברה, התכנים הלימודיים וההשקעה הרבה מבחינה רגשית ומעשית.
בפרק תוכלו לשמוע על ההתנהלות היומיומית שלה בתור סטודנטית. כיצד מתמודדים עם העומס של הלימודים לצד התנדבות, ועבודה על מנת לממן לימודים אקדמאיים? על בחירות, תיעדופים, זמן אישי מול נתינה ועוד.
טיפים מעדי: חקרו את הסביבה שלכם וקפצו למים, התפתחו מהקשיים שאתם חווים והפכו את המקום הנמוך לצמיחה, היו גמישים לשינויים ונסו להכיר את עצמכם כמה שיותר.
הכירו את גיא סוסקין. גיא בן 28, סטודנט לתואר שני במכללה למנהל לפסיכולוגיית הספורט. מעבר להיותו סטודנט, גיא הוא מאמן מנטלי אישי לספורטאים וקבוצות שונות.
יקיר וגיא משוחחים על תרבות פסיכולוגיית הספורט בארץ ובעולם ועל המסלול בדרך למקצוע "פסיכולוג ספורט".
גיא משתף אותנו בסיפורו האישי ומסביר כיצד מצא את הדרך לעזור לספורטאים אחרים דרך אמונה עצמית ועבודה מנטלית.
גיא משתף אותנו בתואר יוצא דופן ומסביר, כיצד תואר פסיכולוגיית הספורט מלמד טיפול באמצעות בניית תהליך, היכולת להתמודד עם לחץ, ובניית ביטחון עצמי.
הם משוחחים על האתגרים הרבים בעבודה בתחום הפסיכולוגי ובתחום הספורט בפרט, על המפגש עם המטופלים, הצורך בהתמסרות לצד הפרדה וחיים אישיים.
מהו תחום פסיכולוגיית הספורט ועד כמה הוא מפותח? כיצד נותנים מענה לבעיה בתחום הספורט בעזרת הפסיכולוגיה?
את כל התשובות לשאלות תוכלו למצוא בפרק מיוחד שמעבר לעולם האקדמי פורץ הדרך המתגלה בו, מסתתרת שיחה מנטלית רוויה בתובנות חשובות לחיים שניתן לקחת מתחום הספורט.
טיפ מגיא- הקפידו על הרגלים קטנים, היו אמיצים, ראו ב"כישלונות" שאתם חווים התנסות, למידה והזדמנות לעבודה עצמית וחשוב מכל הסתכלו על הדרך ולא על התוצאה.
פרק חדש בסדרת המומחים- והפעם נתנאל גולדפדר מארח את ענבל אריאלי.
ענבל היא יזמית, סופרת ואשת טכנולוגיה. בעלת תואר ראשון במשפטים וכלכלה ותואר שני במנהל עסקים, יזמות ואסטרטגיה. ענבל הקימה את תוכנית ההאצה 8200 ,EISP שהייתה האקסלרטור הראשון בישראל.
כיום היא המנכ"לית של Synthesis החברה שאותה ייסדה, המשתמשת בטכנולוגיה מתקדמת לתהליכי הערכה ומיון של מנהלים בכירים. משמשת כחברת מועצת מנהלים במגוון תוכניות יזמות,
וכתבה את הספר שיצא לאור בשנת 2019 הנקרא "חוצפה" ותורגם לשפות רבות.
בפרק נדבר על איך שלבי ההתבגרות בישראל תורמים להפיכתה לאומת הסטראפ,
על האתגרים והתובנות העולים מן הספר הנפלא שכתבה אריאלי, על החשיבות של להתעמק ב-"מה אנו רוצים לפתור" וב"למה" לפני הריצה לפיתרון עצמו.
ענבל משתפת אותנו בעקרונות עליהם מבוסס ספרה, ועל ההשפעות הרבות שעיצבו את הדרך שעברה.
וחשוב מהכל, ענבל תשתף את המאזינות והמאזינים בכישורים עליהם מסתכלים בהערכות של מנהלים בכירים, ומה אפשר ללמוד כבד בשלבי הצבא והתואר שיכן אתכם לתפקידי הניהול העתידיים.
האזינו לפרק מיוחד שיגרום לכם לפתוח את המחשבה, לצלול פנימה ולחקור את הייחודיות שבכם!
פרק נוסף בסדרת המומחים- והפעם נתנאל גולדפדר מארח את מרינה נעמי סמוליאנוב.
מרינה היא מרצה באוניברסיטת רייכמן כבר 8 שנים לחדשנות, יזמות ותקשורת. מרצה במסלול הבינלאומי בבית ספר אריסון למנהל עסקים, מרצה לקורס יזמות ומנהל עסקים, קורס בו הסטודנטים מקימים מיזמים ועסקים שיוצאים יחד איתם מכותלי הקמפוס.
מרינה מתמחה במספר עולמות – ביניהם יזמות, פיצ'יניג ואקסלרטורים. היא הקימה את הקהילה הישראלית לדיבור מול קהל באנגלית- טאוס תל אביב, ומשמשת כנשיאת ישראל באירגון המרצים העולמי . VSAI
בפרק משוחחים מרינה ונתנאל על כיצד אנו לוקחים רעיון והופכים אותו למציאות? החל מזיהוי האידיאולוגיה והצורך דרך נאמנות לרעיון ועד לצעדים פרקטיים בשטח.
מרינה משתפת אותנו בשלבים שכדאי לבצע הן מבחינה פנימית והן מבחינת סקר השוק בתחום בו בחרנו. עוד מספרת מרינה כי יש לזהות את המשאבים הדרושים והמצויים על מנת לנווט את המיזם שלנו בצורה מחושבת ולהוציא אותו לפועל.
האזינו לפרק שייתן לכם את הרוח הגבית לפעול למען הרעיון שלכם בצורה חכמה יותר!
טיפ ממרינה- מצאו מנטור שכבר עשה פריצת דרך בתחום שלך, והבינו את נקודות התורפה שלכם. מצאו את הציוות שלכם למסע מבחינה מקצועית וחברתית ושמרו על גמישות מחשבתית.
בפרק זה מארח יקיר את גלרון צ'צ'יק, גלרון הוא בן 28 וסטודנט במסלול Business and Data Analytics באוניברסיטת ריימן גלרון משתף אותנו בבחירה שלו במסלול חדש המשלב בין עסקים ליכולות האנליטיות והטכנולוגיות.
במקביל, גלרון הוא ראש צוות הסטודנטים ב-"זה העסק של כולנו" – פרויקט בהובלת פייסבוק ישראל. מטרתו לסייע לעסקים קטנים להתקדם בדיגיטל בעזרת ייעוץ, בעקבות משבר הקורונה. גלרון משתף אותנו כיצד נכנס לפרוייקט, על הליווי העסקי ומה גרם לו לבחור לקחת חלק בפרוייקט בנוסף לעומס מהלימודים.
בפרק תוכלו לשמוע על העשייה החברתית בעולם הדיגיטלי, שיתופי הפעולה שנוצרו והמסקנות שהגיע אליהן בעקבות הציוות.
גלרון משתף אותנו בטיפים שרכש לאורך הדרך, החל מהמסע שעבר בשירות המשמעותי בתור קצין בחיל האוויר, להתמודדות עם משברים ולמידה מהם ועד למציאת האיזון בין תחביבים למחויבויות.
האזינו לפרק שיוביל אתכם לצעד נוסף במציאת הדרך הייחודית שלכם!
הכירו את עדי אמיר, בת 23 סטודנטית לתואר במשפטים באוניברסיטת בר אילן. עדי היא לא רק סטודנטית, היא הקימה ביחד עם אביה את DigitalTalk, חברה לשיווק דיגיטלי המתעסקת ב-Linkedin ונותנת מעטפת מלאה לחברות גדולות ברשת החברתית.
בפרק, משוחחים השניים על לימודי המשפטים בצל הקורונה ועל אוניברסיטת בר אילן בפרט. עדי מספרת לנו על הדרך שלה החל מהפרויקט הראשון בו לקחה חלק ועד להקמת החברה עם אביה.
עוד מספרת עדי על תפקידה בחברה בתור מנהלת תוכן, על הרשת החברתית Linkedin ועל חשיבות יצירת תוכן בצורה מתמדת וכנה והנגשתו לקהל הרחב. כיצד עדי משלבת בשגרת יומה בין לימודים תובעניים לעבודה לצד משפחה? על השילוב בין עסקים, שיווק וזמנה הפרטי תוכלו להאזין בפרק זה.
טיפ קטן מעדי- נצלו הזדמנויות על מנת לרכוש מיומנויות, אל תפחדו מהתחלות חדשות והשקיעו זמן בלפתח את עצמכם.
חולמים לשלב בין עולמות תוכן שונים? מחפשים את הפרק שיתן לכם את ההשראה והצעד הראשון להתחיל? הפרק הזה הוא בול בשבילכם!
בפרק זה מארח יקיר לשיחה את ג'ני קרפוסטנוי סטודנטית למנהל עסקים בהתמחות בפיתוח עסקי בינלאומי במכללה למנהל. מעבר להיותה סטודנטית, ג'ני סיימה התמחות בחברת Fyber במחלקת הביזנס והתחילה לעבוד בחברת סטארטאפ לייעוץ עסקי.
בפרק, משוחחים השניים על הדרך האמיצה אותה עברה ג'ני ביציאה מהבית, הבחירה בתחום הלימודים ובמכללה רחוקה מבית ילדותה. ג'ני מספרת לנו על דרכה בלקיחת חלק בפרוייקטים רבים במכללה למנהל בה הצליחה לשלב גם את היצירתיות והיזמות.
בפרק נדבר על הפרספקטיבה של ג'ני על עולם העסקים, ההייטק בדגש על תקופת ההתמחות בחברת Fyber שהקנתה לה ניסיון רב והתכווננות קדימה.
האזינו לפרק שיגרום לכם להתמקד בפרקטיקה, לקדם את הקריירה והרעיונות שלכם ולנהל את זמנכם כראוי.
טיפ מג'ני: הקיפו את עצמכם באנשים המונעים מתוך עשייה ושתומכים בהצלחתכם, התייעצו עם אנשי מקצוע ולמדו מהם, והישארו עם גמישות מחשבתית לראיית עתידכם!
בפרק זה מארח נתנאל את אורי סער, המומחה הצעיר ביותר שהגיע אלינו עד היום, בן 23, מראשון לציון.
אורי הוא יזם חברתי טכנולוגי, ממקימי תחום החדשנות בצה"לובחיל האוויר והוביל את קהילת החדשנות הפנימית של מערכת הביטחון. בצעירותו היה ממקימי קהילת "ראשון טק" בראשון לציון.
אורי ישתף, באמצעות סיפורים מעוררי השראה, את הסודות והכלים הדרושים כדי להגיע אל אותו "מישהו" שאנחנו צריכים. הוא יעמוד על ההבדל הדק שבין "נטוורק" ל"מערכות יחסים" וייתן מנסיונו דגשים לאיך לטפח אותן. עוד יספר אורי מה הדברים שמנחים אותו בעת פניה "חמה" או "קרה" לאדם בפעם הראשונה, וייתן עוד כמה טיפים ו"האקים" לאיך לעשות את זה נכון ולהגדיל את הסיכויים לכך שהפנייך שלכם תיענה.
טיפ מאורי : בשורה התחתונה , אל תפחדו לשלוח את ההודעה, אבל תדאגו תמיד לתת ערך לצד השני.
רוצים להרחיב את המעגל החברתי שלכם? תמיד רציתם לדעת איך אפשר להגיע למארק צוקרברג, אילון מאסק, או כל אחד אחד בעולם? הפרק הזה הוא בול בשבילכם!