בפודקאסט נשוחח על תהליכי שינוי, וננסה להבין איך ניתן לנהל אותם בהצלחה. ניפגש עם מנהלים, יועצים, אנשי אקדמיה כדי להציג זוויות שונות לניהול השינוי בארגונים, כך שיאפשרו יישום והטמעה מוצלחים. מיזם משותף של עמותת היועצים לפתוח ארגוני, איפ"א-פאי, וקול האוניברסיטה.
טלי קוזי ויוסי קורן, מארחים את פרופסור אורלי יחזקאל מהפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, לשיחה על ארגונים, מנהיגים ומנהלים בעולם של שינוי מתמיד שהקורנה רק האיצה. מהם האתגרים המרכזיים והפתרונות האפשריים לשינוי המואץ. האזנה נעימה ומועילה.
טלי קוזי ויוסי קורן, בשיחה עם עופר אופיר, מנכ"ל חברת תל בר, על האתגר של חיבור עובדים בארגון שאינו היי טק, על אתגרי הקורונה, על הצורך לנווט ברב תרבותיות תוך כדי אתגר הקורונה. האזנה נעימה ומועילה
טלי קוזי ויוסי קורן, משוחחים עם מיכל גרדשטיין פסיכולוגית ארגונית בגישה רשתית, על רשתות ארגוניות, איך ניתוח רשתות ארגוניות מסייע למנהלים ויועצים להבין טוב יותר ארגונים ולקדם תהליכי שינוי במהירות. האזנה מהנה
טלי קוזי ויוסי קורן, מארחים את שלומית לוי, לשעבר סמנכ"ל משאבי אנוש בארגונים מובילים בישראל וכיום יועצת ארגונית בכירה, לשיחה על שינויים בארגונים, מה השתבש בקודאק, מה מנהלי משאבי אנוש ויועצים צריכים לעשות כדי להביא ערך לארגונים בהם הם עובדים.
טלי קוזי ויוסי קורן בשיחה עם יעל בן חורין, פסיכולוגית ארגונית- תעסוקתית, חברת סגל בתוכנית להנחית קבוצות באוניברסיטת תל אביב, ומובילה את תחום פיתוח המנהלים בחברת הייעוץ AKT, על אתגרי הלמידה של ארגונים, איך מניעים ארגונים ללמידה ומה נדרש ממנהלים, עובדים ויועצים להניע למידה בארגונים כדי להמשיך להיות רלבנטיים בעולם שמשתנה חדשות לבקרים. האזנה נעימה ומועילה.
טלי ואני בשיחה מרתקת עם נועם מנלה, חוקר תודעה רשתית, על הצייטגייסט (רוח התקופה) הצורך להיות מים, כיצד מתרחשים שינויים ארגוניים ותהליכים המתרחשים בימים אלה של פירוק מוסדות ישנים ובנייתם של חדשים. האזנה נעימה ופורייה.
אם חשבנו שניהול ומנהיגות, בעתות שגרה, הן סוגיות מורכבות, אז בעת קורונה על אחת כמה וכמה. יוסי קורן וטלי קוזי בשיחה עם טלי אייכנוולד דביר, דיקאנית לימודי חוץ והכשרת מנהלים, המרכז הבינתחומי הרצליה דנים על ההבדלים בין ניהול ומנהיגות, מדוע כל כך קשה להנהיג ומה הסיבה לכך שבעת משבר הקורונה התגלתה המנהיגות הנשית כעדיפה. האזנה נעימה ופורייה
הצלחה עסקית קשורה לזיהוי מגמות עתידיות. כל ארגון ומנהל מנסים לזהות את הטרנדים עתידיים. יוסי קורן וטלי קוזי מארחים את עדי יופה, טרנדולוגית, בפודקאסט הכי טרנדי. עדי עוזרת לנו להבין מה זה טרנד, למה אנליסטים של הסי אי איי פספסו את מה שאנשים רגילים זיהו ואיך כל זה קשור לשועלים וקיפודים. האזנה נעימה ומועילה.
ד"ר דנה פרג, ראשת התכנית לתואר שני בהתנהגות ופיתוח ארגונים, במרכז הבינתחומי בהרצליה, עוזרת לנו להבין את המונח משמעות, מדוע הוא חשוב דווקא בימים אלה של קורונה, איך התארגנה כמנהלת התוכנית לשינויים במהירים ומה נדרש ממנהלים ויועצים בעולם המשתנה לנגד עינינו חדשות לבקרים. האזנה נעימה ומעוררת השראה
טלי קוזי ואני אירחנו לפודקאסט את ניל"י גולדפיין משנה למנכ"ל בקבוצת נירם גיתן NGG. ניל"י שיתפה אותנו בתובנות שלה כיצד ייראו העולמות הארגוניים, וניהוליים, תוך כדי ואחרי משבר הקורונה, איך נרתמה קבוצת נירם גיתן לתמוך בלקוחותיה במהלך הסגר שהמדינה נכנסה אליו. ניל"י היא לא רק יועצת ארגונית מנוסה, מקצועית ואיכותית, היא שותפה ומנהלת בחברת ייעוץ. הקשיים של הלקוחות הם גם הקשיים שלה. בפתיחות מעוררת השתאות ניל"י סיפרה לנו על האתגרים הניהוליים איתם נאלצה היא עצמה, כמנהלת, להתמודד, ואיך פעלה כשמצד אחד יש צמצום דראסטי בעסקים ומצד שני יש צוות שצריך לדאוג לו.
מיכל זיגלמן יועצת לניהול ומנהיגות במורכבות, פיזיקאית. מייסדת ומנכ"ל Dualityהמתמחה באסטרטגיה, קבלת החלטות וחדשנות בתנאי שינוי ואי ודאות. מוסמכת במתודולוגיית Disruptive Strategy- Harvard Business School. מיכל מיישמת, בעבודתה, עקרונות מתחומי הפיזיקה, תיאוריית המורכבות (Complexity) ותורת הרשתות, כדי לקדם אפקטיביות של מנהלים וארגונים בסביבה דינאמית ומשבשת. טלי קוזי ואני אירחנו בפודקאסט את מיכל כדי לנסות ולהבין ממנה איך עקרונות פיזיקליים מסייעים לשינוי, באילו גישות היא נעזרת כדי להוביל תהליכי שינוי בארגונים ואיך כל זה יכול לסייע למנהלים וארגונים לגבש מענים אפקטיביים בעולם מורכב המשתנה חדשות לבקרים.
זה מוטו מוביל בעבודתה של ד"ר יעל בודואן, בעבודתה עם מנהלים וארגונים. טלי קוזי ואני אירחנו את יעל יועצת ארגונית עם למעלה מ – 30 שנות ניסיון בעולם הייעוץ לחברות ומנהלים. יעל היא הבעלים של חברת VOX O- מרצה באוניברסיטת חיפה, מנהלת התוכנית להכשרת יועצים ארגוניים במכללת אורנים ותוכנית להכשרה ביעוץ אישי למנהלים במרכז הבינתחומי. עם יעל שוחחנו על הצורך של מנהלים להשתנות כדי לשנות, על השינוי האישי שעשתה וממה למדה ממנו על שינויים ארגוניים, אילו תכונות ארגונים מנהלים ויועצים צריכים לפתח כדי להאיץ תהליכי שינוי. הוקלט לפני הקורונה. רלבנטי מאוד לכל מי שמנהל תהליכי שינוי בימים טרופים אלה. האזנה נעימה.
הפודקאסט הוקלט באמצע פברואר. הקורונה הייתה מן חצי שמועה שלא ברור עד כמה זה רציני.
בשוק של עובדים שיש בו התחרות על כל טאלנט שיכול לעשות ההבדל, טלי קוזי ואני, הזמנו רז מצנע מומחה למיתוג מעסיק, שעובד עם מיטב החברות בישראל, לשוחח על מיתוג מעסיק, חשיבותו לארגון, איזו שפה ארגונים בכלל ומשאבי אנוש בפרט צריכים לאמץ כדי לדבר "מיתוגית".
חלף זמן בין הקלטת הפודקאסט ושידורו. יוני, 2020, קורונה עושה קולות של קאם בק, לפני העלאה לרשת צלצלתי לרז לשאול אותו האם גם בימים אלה, בהם השוק התחלף לשוק על מעסיקים, מיתוג מעסיק עדיין רלבנטי. רז מנה את שמות החברות בהן עבד בשבועות האחרונים כדי להבהיר לי שהנושא רלבנטי והתחרות על טאלנטים קיימת.
אז מה זה מיתוג מעסיק, למה זה חשוב, איך עושים את זה נכון ואיך מתאימים את המערכת כך שתהייה מכוונת מיתוג מעסיק, כדי לקבל תשובות לשאולות אלה תצטרכו להקשיב לרז.
התנהלות ארגונים בעת הקורונה מיקדה את תשומת הלב בתפקיד משאבי אנוש. ארגונים נדרשו לעשות התאמות ושינויים במהירות. צמצומים, עבודה מהבית, שמירה על מחויבות עובדים למקום העבודה ונושאים רבים נוספים. טלי קוזי ואני מארחים את שרון עמית, מי שהייתה סמנכ"ל משאבי אנוש של סלקום. בתפקידה הובילה שינויים בחברה כשרפורמת הסלולר נכנסה לתוקף. עם שרון אנחנו משוחחים על תפקיד משאבי אנוש בעת שינוי, על יצירת אמון הן מצב ההנהלה והן מצד העובדים, איך צולחים ימים לא פשוטים, על שקיפות בעת שינוי ועוד. פודקאסט שהוקלט לפני הקורונה, אבל רלבנטי מאוד לכל מי שחייבים לבצע שינויים והתאמות בעקבות הקורונה. האזנה נעימה.
בחודשיים האחרונים הרבה מאוד ארגונים נדרשו לקפיצה מהירה בזמן. הקורונה האיצה תהליכים וחייבה הנהלות, מנהלים וארגונים לבצע התאמות למציאות המשתנה במהירות, מה שאמור היה לקחת פרק זמן ארוך, מבוצע היום בפרקי זמן קצרים ובקצב מהיר משתוכנן. אחד הפתרונות שאומצו, המעבר המהיר לדיגיטל. מערכת החינוך היא דוגמא לארגון אנלוגי שנדרש לקפיצת מדרגה דיגיטלית ועושה רושם שזה ממש לא פשוט. בפודקאסט לפצח את הקוד, מאחורי הקלעים של תהליכי שינוי, טלי קוזי ואני משוחחים עם יעל קנדר, ראש תחום דיגיטל בחברת BDO. יעל בעלת ניסיון עשיר ביישום אסטרטגיית דיגיטל בחברות מובילות במשק. עם יעל, ניסינו להבין מהי אסטרטגיה דיגיטלית והאם יש הבדל בינה ובין אסטרטגיה עסקית, איזה שינוי צריך לחול בארגונים כשהם מאמצים אסטרטגיה דיגיטלית, איך מיישמים את השינוי ומה נדרש ממנהלים כדי להוביל שינוי כזה. הוקלט בעבר (פברואר) רלבנטי לכל ארגון ומערכת שרוצים להצליח בעתיד. האזנה נעימה.
יוסי קורן וטלי קוזי מארחים בפודקאסט "לפצח את הקוד, מאחורי הקלעים של תהליכי שינוי" את ד"ר אורה סתר. אורה היא יו"ר פ.א.י, בעבר מרצה ליעוץ ארגוני ומנכ"לית להב, פיתוח מנהלים באוניברסיטת תל-אביב , ומובילה בארץ את החיבור בין מיינדפולנס, ניהול ומנהיגות. שוחחנו עם אורה על מיינדפולנס כתרגול, מיינדפולנס כהוויה, ועל ייעוץ וניהול קשוב. דיברנו על חשיבות ההשהיה, ההתבוננות ללא שיפוט פנימה והחוצה, ועל הקשר בין ניהול קשוב להתמודדות עם שינויים. למרות שהמפגש התרחש לפני משבר הקורונה, הוא רלבנטי עוד יותר לימים האלה.