אודליה יקיר היא קומיקאית, תסריטאית, עיתונאית, ומה לא בעצם. היא הוציאה שני ספרים, מעבירה לא פחות מ-5 הרצאות שונות, ואחרי כל זה עוד יש לה זמן לחפש חתן. דיברנו על יצירה, תחושת מיצוי בסטנדאפ ומעבר לאפיקים אחרים, חשיבות של הומור בחיים ובזוגיות, ועוד מלא. קבלו את פרק #90
מיכאל הנגבי התחיל את הקריירה שלו כבר בגיל 10. איך זה קרה? תשובות בפרק.
מאז הוא עושה כמעט הכל: משחק, תיאטרון, סטנדאפ, טלוויזיה, הנחייה ועוד.
דיברנו על הדרך שהוא עשה, על הקווים שמנחים אותו, על השיעור שתקופת הקורונה לימדה אותו, על התמודדות עם ביקורת ועוד הרבה.
אחת ההשלכות הכי מבאסות של תקופת הקורונה היא כמובן שאין הופעות. המשמעות היא כפולה: מצד אחד אתה לא עושה את הדבר האהוב עליך ומצד שני אתה לא פוגש את האנשים האהובים עליך, אלה שפעם היית רואה על בסיס כמעט יומי במועדוני הסטנדאפ. שי שוחמי הוא אחד מאותם חברים שכל כך התגעגעתי אליהם, שהפרק בכלל לא הרגיש כמו ראיון אלא כמו שיחה בין שני חברים שלא נפגשו הרבה זמן. היו שם הרבה זכרונות מצחיקים מהופעות, הרבה דיבורים על כתיבה ועל השפעות הקורונה על התחום והרבה מחמאות לשי, כי הוא באמת עילוי.
אחרי עוד פגרת קורונה כפויה הגיע פרק נהדר ומרתק עם נועם אונגר, שעשה דרך מדהימה בסטנדאפ. הוא התחיל כיוצר רשת, אבל מהר מאוד הבין שהתשוקה האמיתית שלו היא הבמה. תוך זמן קצר במונחי סטנדאפ הוא התחיל לחמם כמה מהאמנים הכי בולטים בתחום וצבר ניסיון של שנים בספוט המאוד מאתגר הזה. מה הוא למד? איזה סטנדאפיסטים השפיעו עליו? איזה תכונות צריך כדי להתמודד עם פתיחה? איך הוא מעביר את תקופת הקורונה? מה נתן לו קורס הסטנדאפ שהוא השתתף בו?
אם עדיין לא צפיתם ביצירת המופת "רון", רוב הסיכויים שיש לכם כרגע הרבה מאוד זמן פנוי בשביל זה. אירחתי באולפן את היוצר, במאי, כותב, שחקן רון פלדמן ודיברנו על משמעות קיומית, שאיפות, רצונות, יצירה, מוטיבציה והרבה מאוד נושאים רלוונטיים לכל אמן יוצר. דיברנו גם על סטנדאפ ועל התחושות של רון על הבמה בפעמים בהם ניסה לצלוח את האתגר.
אם אתם מאזינים לפודקאסט הזה, זוהי בוודאי לא הפעם הראשונה שאתם נתקלים בשם אלי חביב. לא סתם השם שלו עלה כל כך הרבה פעמים באינספור פרקים.
אלי חביב הוא קונצנזוס (ואולי היחידי) בקרב קהילת הקומיקאים בארץ. כולם אוהבים ומעריכים אותו וכולם מדברים עליו כ"דבר הבא" בסטנדאפ הישראלי.
לשמחתי זכיתי להתחיל להופיע יחד איתו פחות או יותר ולראות את ההתפתחות המדהימה שלו. מעבר לזה שאלי הוא סטנדאפיסט מבריק, הוא מביא איתו אמירה וייחודיות.
דיברנו על החזרה בשאלה, על פוליטיקלי קורקט, על תקופת הקורונה ועוד מלא.
חגי טוריסקי הוא אחד הקומיקאים הכי מיוחדים והכי מגוונים בארץ, עם סיפור חיים מטורף.
נתחיל מזה שהוא כותב או כתב לגב האומה, ארץ נהדרת, קופה ראשית ועוד מלא תכניות שבוודאי ראיתם. הוא גם השתתף ב"עד כאן" הסאטירית של התאגיד. את כל זה הוא עושה למרות מחלת הקרוהן שמשביתה אותו לתקופת ארוכות ומאלצת אותו לעבור ניתוח אחת לשנה. דיברנו, כמובן, על חיים בצל המחלה, ההשפעות שלה על הקומדיה, כתיבה, הופעות ועוד.
נעמי לבוב היא השחקנית האהובה עליי בארץ ואחת הקומיקאיות המבריקות שפועלות כיום. אם עדיין לא ראיתם אותה משחקת את יונה וולך ב"יונה", את זוהר ב"על הספקטרום" או את גיתית ב"מטומטמת" תעזבו את כל מה שאתם עושים, כולל הפודקאסט הזה, ורוצו לראות. בנוסף לכישרונות הבלתי נגמרים שלה, נעמי היא אשת שיחה מדהימה וכיפית והיה תענוג לשבת ולדבר איתה על הביוגרפיה המרשימה שלה במשך שעה
אייל בריג ואני עברנו יחד את כל התחנות המשמעותיות שלנו בסטנדאפ. התחלנו להופיע פחות או יותר ביחד, חלקנו את אותן במות ויש לנו הרבה מאוד היסטוריה משותפת שמן הסתם דיברנו עליה בפרק (כולל סיפור קורע על מסיבת הרווקים שלי). בנוסף להיותו סטנדאפיסט מעולה, אייל הוא כותב מחונן ומאלתר בחסד. דיברנו על התהליך המשמעותי שהוא עבר עם עצמו, על ההשתתפות ב"גוט טאלנט" ועל אחד הויתורים הכי לא אופיניים לסטנדאפיסט – הויתור על הבמה בסופ"ש במועדון הסטנדאפ פקטורי.
זה קרה! גורי אלפי הגיע לפודקאסט לפרק היסטורי, בלתי נשכח ומיוחד שהיה יכול להימשך גם 10 שעות. זה כמעט בלתי אפשרי לדחוס לשעה כל כך הרבה נושאים כשאחד מאבני היסוד של הקומדיה בישראל מגיע לאולפן, ובכל זאת דיברנו על המעבר לארה"ב ועל הבדלים תרבותיים כשזה מגיע לסטנדאפ, על הציפיות של גורי מעצמו ועל החזרה לארץ. דיברנו על הראיון הבלתי נשכח עם ג'ים ג'פריס, על הקאמל קומדי קלאב שגורי הוא אחד השותפים בו, על הדור החדש של הסטנדאפ, על התכונות שסטנדאפיסט צריך, על כתיבה, על אסי וגורי, על שידורי המהפכה ועוד הרבה מאוד. קבלו פרק שיכנס לספר דברי הימים של הפודקאסט.
נדב אבקסיס הגיע לפודקאסט לפרק ה-80 החגיגי וכמצופה, היה נהדר. דיברנו על עולם התרבות בצל הקורונה, המדיניות הממשלתית בנושא, הטוויטר בהשוואה לרשתות חברתיות אחרות, תחילת הדרך של נדב, התפנית ב"מחוברים", המופע הראשון אחרי היציאה מהארון ועוד מלא.
ברקו זרו היה רגע לפני פריצה. שנייה לפני שהקורונה מוטטה את עולם התרבות הוא שחרר סרטון סטנדאפ שצבר למעלה ממיליון צפיות, יצא עם מופע יחיד, והעתיד היה נראה ורוד. ברקו הוא מהסטנדאפיסטים הצנועים והמוכשרים בארץ. דיברנו על גזענות, מחאת האתיופים, תקופת הקורונה והיתרונות שלה, מועדוני סטנדאפ וחדרי אמנים, כתיבה, ומופע שבו הקהל ציפה ממנו להופיע באמהרית.
איזה פרק מיוחד מצפה לכם. רועי שילה מופיע בערך שנתיים ולכן היה מעניין מאוד לשמוע את נקודת המבט שלו על סטנדאפ ועל עולם הסטנדאפ. הוא גם המרואיין הצעיר ביותר שהגיע לתכנית, מה שלא ניכר בכלל במהלך השיחה איתו. הוא מוכשר, חכם, מצחיק והיה פשוט מרתק לשמוע מישהו שגדל בתוך שפע של קומדיה שאין לו תקדים. צפו לפרק מיוחד ומלא רפרנסים.
מרינה אקילוב היא פצצת כישרון שמופיעה כבר למעלה מ-5 שנים בהן הספיקה לרוץ עם המופע "נשי ותהני" בכל הארץ, להשתתף בסדרה "נחמה" של רשף לוי, ולצאת עם מופע יחיד. על הדרך היא הביאה שני ילדים, עברה לקיבוץ בצפון ופתחה מיזם שבו היא מוכרת גלויות עם הפנצ'ים שלה. דיברנו על כל זה ועוד.
דדי "הגולש" גל התחיל להופיע אי שם בשנות ה-90 המוקדמות. דדי לוקה ב-CP ומופיע עם כסא גלגלים. דיברנו על הקשיים, האתגרים וההבדלים בין הסטנדאפ של אז לסטנדאפ של היום, על תקופת הקורונה, על מועדוני הסטנדאפ ועוד מלא.
שי יום טוב הוא סטנדאפיסט ואושיית רשת בקנה מידה אוניברסלי. הוא היה מהראשונים בארץ שזיהו את הפוטנציאל בטיק-טוק ומאז הוא צבר מאות אלפי עוקבים. דיברנו על הדרך שהוא עשה ברשתות החברתיות, על יצירה בימי הקורונה, על ניצול הזדמנויות, על אמונה וכמובן שגם על סטנדאפ.
אחרי פגרת הקורונה הפודקאסט חוזר עם שיר ראובן המבריקה!
דיברנו כמובן על תקופת הקורונה ועל ההשפעות שלה, על אנליזה 4 פעמים בשבוע, על פחדים, חששות ויציאה מהארון, על פוליטיקלי קורקט, על סיקור האירווזיון, ועוד הרבה.
אין בנאדם שמבין סטנדאפ וכיף לדבר איתו על סטנדאפ כמו עמית קלינג. הבנאדם הוא אנציקלופדיית קומדיה וסטנדאפיסט מעולה בעצמו. בנוסף, הוא גם כותב את שב"ס הנהדרת, יצר את "אחי, אני הולך למקסטוק" עם אורן ברזילי, ממקימי ערב הסטנדאפ המיותר ובנוסף לכל זה הוא גם כתב לתכנית של גורי אלפי. דיברנו גם על מחאת הסטנדאפיסטיות ועל האפוקליפסה.