לכבוד יום הנשים הבינלאומי, נעסוק בפמיניזם ובמעמד הנשים לאורך ההיסטוריה.
מהו פמיניזם?מתי הוא החל? האם יש לו יעד מסוים? האם ישנם כמה זרמים של פמיניזם? מה אנחנו כחברה יכולים לעשות כדי להגיע למצב של שוויון מגדרי?
השבוע אנו מציינים 30 שנים להסכם השלום עם ירדן, אחד הנכסים המדיניים החשובים ביותר של מדינת ישראל. למרות זאת, בשנים האחרונות הלך ופחת מעמדו של הישג מדיני זה. ד״ר אופיר וינטר, חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי באוניברסיטת תל אביב יפרט על העליות והירידות ביחסים עם ירדן.
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
בשבוע שעבר ציינו שנה למלחמה ולטבח האכזרי שביצע חמאס, טבח שהכניס את המזרח התיכון למערבולת שלא נראתה באזור שנים. בעוד אנו עוברים את השנה הקשה בחיינו, כיצד היא עוברת על הצד השני? ד״ר ואלוף משנה במיל׳ מיכאל מילשטיין יסביר כיצד נראת המלחמה בצד השני, איפה טעינו בדרך ומה ניתן לעשות כדי לתקן.
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
מאז פריצת המלחמה בעקבות אירועי השבעה באוקטובר, ישראל נמצאת במלחמה רב זירתית. בניגוד לרצועת עזה ולבנון, סוריה מהווה גזרה שקטה אך מסוכנת לא פחות. ד״ר כרמית ולנסי, חוקרת בכירה וראש הזירה הצפונית במכון למחקרי ביטחון לאומי ה INSS באוניברסיטת תל אביב תסביר על האיום הנשקף לישראל מסוריה.
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
מאז פרוץ המלחמה אנו עדים לגל אנטישמיות חסר תקדים. בפרק זה, ד״ר לב טופור – חוקר אנטישמיות וסייבר יסקור את גלגוליה השונים של האנטישמיות, החל מהעת העתיקה ועד אנטי ציונות ברשתות החברתיות.
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
מתקפת הטרור של חמאס ב07.10 תפסה את ישראל בהלם מוחלט. חצי שנה מאז אותה שבת שחורה, שיחה עם ראש הממשלה לשעבר מר אהוד אולמרט. בפרק זה יספר ראש הממשלה לשעבר אולמרט על הליך קבלת החלטות תקין, על הדרך המצב האסטרטגי של מדינת ישראל ואיך לדעתו כדאי לפעול כדי לשמר ולשפר את מצבה של מדינת ישראל בעתיד
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
הבחירות ברוסיה הסתיימו באופן מפתיע בניצחונו של וולדימיר פוטין, כשברקע עדיין נמשכת המלחמה באוקראינה.
בפרק זה יאיר נבות, עיתונאי ופרשן לענייני רוסיה יסביר על המצב בשדה הקרב בין רוסיה ואוקראינה, הקשר למלחמה של ישראל וחמאס והגורמים שישפיעו על המשך המערכה.
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
מלחמת חרבות ברזל חשפה בפני הישראלים את כוחה העולמי של קטר: מאל ג׳זירה, אירוח המונדיאל, קשר עם האמריקנים ועד מימון טרור. אריאל אדמוני, דוקטורנט וחוקר בכיר המתמחה בקטר יסביר את הליך קבלת ההחלטות במדינה הקטנה במפרץ
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
לפני כשלושה שבועות הצהיר נשיא ארצות הברית לשעבר, דונאלד טראמפ, כי אם יחזור לכס הנשיאות הוא יכריח את חברות נאטו לעמוד במכסת התשלום ולא יגן על מדינה שלא תעמוד בהם.
בפרק זה טומי שטיינר, מנכ״ל הפורום האטלנטי לשעבר האמון על יחסי נאטו – ישראל, יסביר מהי ברית נאטו, עד כמה היא קריטית למערב ובאילו אתגרים עתידיים תעמוד הברית.
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
בשבעה באוקטובר חוותה את מדינת ישראל את אחד מימיה השחורים. מתקפת טרור אכזרית של ארגון הטרור חמאס הפתיעה מדינה שלמה והשאירה פצע מדמם בלב החברה הישראלית.
בפרק זה ד״ר מיכאל מילשטיין, יו״ר תחום פלסטינים במרכז ״משה דיין״ לחקר המזרח התיכון באוניבריסטת תל אביב יסביר על המחדלים שהקדימו את המחדל, הנורות האדומות שהבהבו ואיך מדינת ישראל יכולה לנצח את חמאס
במלחמת חרבות ברזל צה״ל השמיד את תשתיות החמאס בערים המרכזיות ברצועת עזה, אך מקום מרכזי אחד עדיין עומד בסימן שאלה – רפיח. בפרק זה ד״ר מיכאל ברק, מומחה למצרים יסביר את מורכבות המערכת המצרית, החשיבות של מצרים לישראל ולמה רפיח הפכה למוקד בעייתי לפעולה
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
המהפכה האסלאמית באיראן ב1979 שינתה את פני ההיסטוריה במזרח התיכון.
השיעים, עד אז פלג כנוע באסלאם, הפך לגורם דומיננטי במזרח התיכון ולסכנה ישירה על מדינת ישראל.
בפרק זה ד״ר אלישבע מכליס, מומחית לשיעה בדגש על יחסי דת ומדינה באיראן ועיראק, מרצה בביה״ס לממשל באוניברסיטת רייכמן וחברת סגל במחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת בר אילן –תעשה לנו סדר ותעזור לנו להבין טוב יותר מי הם השיעים.
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
כשפרצה מלחמת חרבות ברזל, ישראלים רבים נדהמו מעמדות הסטודנטים ברחבי הקמפוסים בארה״ב. אופיר דיין, חוקרת במכון למחקר ביטחון לאומי, דוקטורנטית באוניברסיטת חיפה ובוגרת תואר ראשון ושני מאוניברסיטת קולומביה בניו יורק – תסביר על התהליך שקורה בקמפוסים בארה״ב ולמה הוא מסוכן לישראל
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
ב 07.10 מצאה את עצמה מדינת ישראל באחד מימיה השחורים ביותר. מי שעמדה לצידה מהתחלה היא החברה הכי קרובה, ארה״ב. מעבר לעזרה והתמיכה, גם לארה״ב ישנם אינטרסים באזור שחשוב היה לה לשמור כשפרצה המלחמה. רותם אורג, חוקר פוליטיקה ומדיניות חוץ אמריקנית, עורך הבלוג ״וושינגטון אקספרס״ ומנהל העמותה ״הברית הישראלית דמוקרטית״ הפועלת לחזק את הקשר בין ישראל לבין השמאל האמריקאי – יסקור את התהליכים שהמלחמה מניעה בציבור האמריקני.
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
לפני כשבועיים יצאה אזרבייג'ן למבצע צבאי מיוחד בחבל נגורנו קרבאך, חבל ארץ שבשטחה אך מצוי בסכסוך מתמיד עם השכנה ארמניה ועם תושבי החבל הארמנים. על מנת להבין את הסכסוך טוב יותר, מר ארקדי מילמן יסביר את המורכבות ואת עומק הסכסוך. מר מילמן הוא שגריר ישראל לשעבר באזרבייג'ן ורוסיה וכיום עומד בראש תחום רוסיה במכון לחקר ביטחון לאומי ה – INSS.
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
לפני 30 שנים, נחתם הסכם אוסלו בין ישראל לבין אש״ף, הסכם שהצית הרבה תקוות לשלום בין העמים. למרות שעברו 30 שנים, אנחנו עדיין נמצאים באותו מקום. בפרק זה ד״ר מיכאל מילשטיין, חוקר בכיר במכון למדיניות ואסטרטגיה וראש תחום פלסטינים במרכז משה דיין יחד עם סאמר סינג'לאווי, בכיר בפת״ח ויו״ר קרן ירושלים מטעם הארגון ידונו במצב הסכסוך הישראלי פלסטיני.
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
ב22.02.22 פלשה רוסיה לאוקראינה. לאחר שנה וחצי של מלחמה, נראה כי התכניות של נשיא רוסיה וולדימיר פוטין השתבשו לחלוטין.
בפרק זה מר ארקדי מילמן, ראש תחום רוסיה במכון לחקר ביטחו לאומי ה INSS ושגריר ישראל ברוסיה לשעבר, יסקור את אירועי המלחמה והשפעותה על ההנהגה והמדיניות הרוסית.
קרדיט תמונות: יוסי מצרי
בחודשים האחרונים אנו עדים לעליית מתח בין יהודים לנוצרים בירושלים.
ההיסטוריה בין שתי הדתות ארוכה וסבוכה, אך גם משותפת. בפרק זה ד״ר פנחס ביבלניק יסקור את תולדות הנוצרות וצמיחתה מהיהדות, המאבק בין שתיהן וכמובן יחסי האיבה והשנאה.
קרדיט תמונות: יוסי מצרי