הרדיו הבינתחומי ומרכז "מיטיב" מציינים את יום המורה 2016 – מיטב הפרופסורים והמרצים של המרכז הבינתחומי הרצליה מספרים על המורים שהשפיעו על חייהם.
קרדיט תמונות: AudioVersity
הרדיו הבינתחומי ומרכז "מיטיב" מציינים את יום המורה 2016 – מיטב הפרופסורים והמרצים של המרכז הבינתחומי הרצליה מספרים על המורים שהשפיעו על חייהם.
קרדיט תמונות: AudioVersity
ראיון עם טובה לב ארי
ראיון של פרלמנט הילדים עם טובה בן ארי, המפקחת הממונה על יישום חוק זכויות התלמיד/ה. מראיינים: שלו ביטון ויולי יבין
ראיון עם איה פרישקולניק
ראיון של פרלמנט הילדים עם איה פרישקולניק, סגנית ראש העיר ומחזיקת תיק חינוך בעיריית הרצליה על תרומתו של פרלמנט הילדים בעיר הרצליה. מראיינים: חנה פויכנברגר מבית ספר בר אילן, אמיר טרבלוס מבית ספר נוף ים.
מילדים – השמיעו קולכם!
אנו יואב קליין מבית ספר יוחנני ונועה חכים מבית ספר רמב"ם ונספר לכם למה חשוב לילדים להשמיע את קולם ולהיות שותפים בקבלת החלטות. לפי סעיף 12 באמנה לזכויות הילד – לילד זכות להביע את דעתו בחופשיות, והמדינות החברות מתחייבות לאפשר לו להשמיע את דעתו בכל עניין שנוגע לו, בעצמו או באמצעות נציג שלו. פרלמנט הילדים מכיר בזכותם של ילדים לקבל מידע , להביע דעות, להישמע ולהשפיע על החלטות המתקבלות בנושאים המעניינים אותם ואשר רלוונטיים אליהם. כחלק מפעילותנו בפרלמנט, אנו שותפים בקבלת החלטות בנושאים הקשורים לחיינו בעיר הרצליה. למשל, תכנון חג הילדים. כמו כן, אנו שליחי זכויות הילד בבתי הספר שלנו ואנו פועלים למען העלאת המודעות לזכויות הילד בבית הספר. למשל, הצבנו תיבות פניות לטובת ילדי בית הספר. הפניות מטופלות במסגרת פעילות הוועדות
לאלה יוספזאי
שמי רומי תלם מבית ספר ברנר ואספר לכם על מלאלה יוספזאי, בת 17, שקיבלה את פרס נובל לשלום לשנת 2014. שניהם הקדישו את חייהם כדי להגשים את זכותם של ילדים לחופש ולחינוך. ועדת הפרס הסבירה שהיא זכתה בפרס בזכות מאבקה נגד דיכוי של ילדים וצעירים ולמען זכותם של ילדים באשר הם לחינוך. בהכרזה על זכייתה בפרס צוין כי "הבטחת זכויותיהם של ילדים היא תנאי חשוב להתקדמות לקראת השכנת שלום ברחבי העולם. המאבק נגד הדיכוי של ילדים מסייע במימוש 'האחווה בין העמים', שהיא אחד העקרונות של פרס נובל לשלום".
מוגנות בסביבה העירונית
שמי מיה טנא מבית ספר אלון ואני רוצה לספר לכם מהי מוגנות בסביבה העירונית בשביל ילדים. סביבה עירונית מוגנת ובטוחה לכל אורך היממה עבור ילדים. כלומר, ילדים יכולים ללכת בבטחה ברחובות גם בשעות שמחשיך היות ויש תאורה מספקת. ילדים יכולים לשים לב לתמרורי אזהרה היות והתמרורים בגובה של הילדים. הילדים יכולים לפנות לאיש ביטחון במידה וחשים חוסר ביטחון ברחובות העיר.
הזכות למוגנות ברשת החברתית
שמי עידו נוסבאום מבית ספר גורדון ואני רוצה לדבר על הזכות למוגנות ברשת החברתית. בימנו כמעט לכל ילד יש אפשרות גישה לרשתות חברתיות באמצעות המחשב והנייד הפרטיים בכל מקום ושעה. הדבר יוצר מצב שבו לא תמיד הילדים בטוחים ואפילו חשופים לבריונות . ההורים והמורים מקנים לנו כלים להתמודדות עם המצב החדש. חשוב שנעלה למודעות את חשיבות זכות הילדים למוגנות ברשתות החברתיות ולמי ניתן לפנות במקרה של פגיעה. לא פוגעים באחר ברשת ובכלל ואם נפגעים דואגים לדווח למבוגר אחראי.
הזכות לפנאי של ילדים
שמי יולי יבין מבית ספר ברנדיס ואספר לכם על הזכות לפנאי של ילדים. הזכות לפנאי, ולניצול הפנאי למשחק וכל פעילות אחרת. למשל, זכותנו לנוח, לבלות, לשחק ולהשתתף בפעילות תרבות ואמנות לפי רצוננו ולפי בחירתנו, ובאחריותנו לבחור את הפעילות המועדפת עלינו בשעות הפנאי שלנו. כמו כן, באחריותנו גם לאפשר לאחרים ליהנות מהפעילות שאותה הם בחרו.
פרלמנט הילדים
שמי זואי וייסמבגר מבית ספר הנדיב ואספר לכם על מהו פרלמנט הילדים. הפרלמנט הינו המועצה העירונית המאגדת כ-120 נציגים המגיעים מכל בתי הספר היסודיים בעיר. עיקר פעילות הפרלמנט מתבצעת באמצעות שלוש ועדות קבועות: הרצליה טק, תכנון עירוני ותרבות פנאי מקיימת, אשר פועלות במטרה להרחיב את ההשתתפות והיוזמה של הילדים במסגרת החינוך העירוני
אמנת זכויות הילד
שמי ליאם קוטר מבית ספר וייצמן ושמי זואי מבית ספר הנדיב ונספר לכם על אמנת זכויות הילד. רוב הילדים בעולם נמצאים תחת השגחת מבוגרים ותלויים בהם לכל צורכיהם. אמנת זכויות הילד באה להגן על הילדים ומנסחת את המחויבות שיש למבוגרים להגן על זכויות הילדים. תהליך כתיבת האמנה לקח שנים והשתתפו בו נציגים ממדינות, דתות ותרבויות שונות. כל מדינה שחתומה על האמנה מחויבת לעמוד בה. האמנה מתייחסת לכל הילדים מחת לגיל 18בכל העולם , ללא הבדל גזע, צבע, מין, דת, השקפה פוליטית , מוצא ומעמד חברתי.
יום זכויות הילד
שלום, שמי אסף מבית ספר שז"ר ונספר לכם על יום זכויות הילד הבינלאומי. ב-20 בנובמבר, 1989 אישרה עצרת האו"ם את אמנת זכויות הילד, מאז בכל שנה בתאריך ה-20 בנובמבר, מציינים בכל העולם את יום הילד הבינלאומי, מדינת ישראל הצטרפה וחתמה על האמנה בשנת 1991. ביום זה פועלת התקשורת בכל העולם למען קידום המודעות לזכויות הילד, לרווחתם ובריאותם של כל ילדי העולם, וכמו כן לעידוד האחווה, הקבלה וההבנה בין הילדים.
לכבוד תחילת שנת הלימודים ולאור דירוג המרכז הבינתחומי במקום הראשון בסקר שביעות רצון של התאחדות הסטודנטים התיישב הנשיא ומייסד המרכז הבינתחומי פרופסור אוריאל רייכמן לראיון חגיגי באולפני הרדיו הבינתחומי עם הסטודנטית והשדרנית נוי הדר.
קרדיט תמונות: AudioVersity
IAC Onwards Mishelanu is a national campus program that provides a home for Israeli-American students in order to strengthen and maintain their identity through culture, language, heritage, and a strong connection to Israel
קרדיט תמונות: AudioVersity
Hasbara Fellowships is comprised of selected university students (undergrads) from the US and Canada. The trip enriches their knowledge regarding |Israel, its culture and complexity. Hey focus on workshops in the fields of advocacy, public speaking and social media activism
קרדיט תמונות: AudioVersity
לכבוד יום הרדיו החינוכי בכנסת שהתקיים ב-24.2 נסעו ציקי ישי ותום חיטרון להביא את הקולות מהשטח. השידור החי הועבר בשידור משותף עם רשת א.
קרדיט תמונות: AudioVersity
אנשי רדיו מספרים מה זה רדיו עבורם, מגלים מי השפעותיהם הרדיופוניות ונזכרים ברגעים המשמעותיים ביותר בקריירה שלהם
קרדיט תמונות: AudioVersity
אנשי רדיו מספרים מה זה רדיו עבורם, מגלים מי השפעותיהם הרדיופוניות ונזכרים ברגעים המשמעותיים ביותר בקריירה שלהם
קרדיט תמונות: AudioVersity
אנשי רדיו מספרים מה זה רדיו עבורם, מגלים מי השפעותיהם הרדיופוניות ונזכרים ברגעים המשמעותיים ביותר בקריירה שלהם
קרדיט תמונות: AudioVersity