איך הופכים משבר עולמי להזדמנות כלכלית? בפרק הזה יצאנו למסע מרתק עם ד"ר איציק ברזין – מדען פורץ דרך, שהחל את דרכו בפרויקט של נאס"א, הגיע לרשימת 100 המשפיעים של מגזין Time, ומצא את ייעודו ביצירת פתרונות לעתיד התזונה האנושית.
מעבר להישגיו האקדמיים המרשימים, איציק הוא יזם מעשי שמחפש פתרונות "עם הידיים". הוא מוביל אותנו לעולם המיקרו-אצות, יצורים זעירים עם פוטנציאל אדיר להוביל שינוי גלובלי. בשיחה הוא חושף את הפילוסופיה שמנחה אותו – המבוססת על המושג היפני "מוטאונאי" (WASTE NOT) – ומסביר כיצד ניתן להפוך כל פסולת להזדמנות.
בפרק, איציק משתף אותנו במסע המרתק שהוביל אותו עד איסלנד, שם ייסד חברה חדשנית המשלבת בין שלושת מרכיבי שורת הרווח המשולשת – כלכלית, סביבתית ובריאותית.
ביחד נגלה איך ניתן לייצר מזון בריא ומקיים תוך שמירה על רווחיות, האם פתרונות חדשניים כמו מיקרו-אצות יכולים להחליף תעשיות מזהמות ואיך מיישמים את העקרונות של שורת רווח משולשת בעסקים גלובליים?
כל זאת ועוד מחכה לכם בפרק, לחצו פליי והאזינו🎧
קישורים:
ללינקדאין של מדברות ירוק לחצו כאן
לאינסטגרם של מדברות ירוק לחצו כאן
קרדיט תמונות: בר שגיא