אתם אוהבים שוקולד? כנראה שרובנו כן, אז אולי כדאי שתתחילו להתרגל לעולם בלעדיו. מומחים מזהירים כי הקקאו האהוב עומד להיות במחסור אדיר לקראת העשורים הקרובים – ואפילו להצטמצם משמעותית עד שנת 2050. כשני שליש מפולי הקקאו גדלים במערב אפריקה, בעיקר במדינות חוף השנהב וגאנה, אבל תנאי מזג אוויר קשים והתחממות גלובלית גרמו לירידה משמעותית בהיצע הקקאו, מה שגורם לעליית מחירי השוקולד
אז מה אפשר לעשות? הסטארט־אפ קוקומודו רוצה לסייע בפתרון המחסור באמצעות ייצור אבקת קקאו במעבדה אז איתנו כאן טל גוברין מנכ"לית ויזמת של חברת Kokomodo, סטארטאפ בתחום ה- agfood המפתח קקאו מתורבת. היא גם יו"ר וועדת הפודטק וחברת הנהלה בלשכת המסחר ישראל-אסיה.
בעבר הייתה חברת הנהלה גלובלית בחברת אבן קיסר (הנסחרת בנסדא"ק), יועצת כלכלית של שר הכלכלה והתעשייה, מנהלת בכירה במחלקת מיזוגים ורכישות ב- KPMG, חברת הנהלה בתחומי אסטרטגיה ופיתוח עסקי בחברות תעשייה ומוצרי צריכה.
https://www.linkedin.com/company/kokomodo/
קרדיט תמונות: אראל טננבאום