בהגשת:
רם בן ישי, נדב צור, רוואא מחול, אלון צינמון
הפודקאסט היחיד שסוקר את תעשיית ההון סיכון בעברית. בואו איתנו למסע משותף בחקירת עולם ההון סיכון הישראלי בפרט ותעשיית מימון החדשנות בכלל, תעשייה קטנה וחשאית בעלת תפקיד כלכלי מרכזי. בפודקאסט נכיר את המושגים השונים, מתודולוגיות השקעה, סוגי מימון, תעשיות הטק ושלבי ההשקעה השונים. הפודקאסט נולד מתוך הפער בין היעדר קיומו של ״האב״ (מרכז) ומקורות ידע בעולם ההון סיכון לבין קיומה של תעשיית הון סיכון ישראלית בוגרת בעלת ידע נצבר רחב שראוי לשיתוף.
המנחים שלנו:
רוואא מחול, בוגרת מסלול Business and Data Analytics ומסלול המצטיינים באוניברסיטת רייכמן, עובדת במחלקת שיווק של Google. אלון צינמון, סטודנט שנה ג׳ במסלול Business and Data Analytics באוניברסיטת רייכמן, מייסד את מועדון ההון סיכון, ועובדת בצוות ה- Value Creation בקרן גלילות. רם בן ישי, מנהל מוצר בחברת זינגה בעמק הסיליקון ו Scout ב J-Ventures ו Berkeley Skydeck (קליפורניה).
סטודנט באוניברסיטת ברקלי(קליפורניה) לכלכלה ומנע״ס וAssociate בקרן הון הסיכון J-Ventures. ביום ללא פגישות כדאי לחפש אותי בים עם גלשן.
נדב צור
סטודנט, רו"ח לעתיד, חנון רציני, חובב כדורסל, מתרגש מאוכל ומיין טוב, סקרן תמידי, ושואף תמיד ללמוד עוד ולהשתפר בכל יום ויום.
רוואא מחול
בוגרת תואר Business and Data Analytics ותוכנית המצטיינים באוניברסיטת רייכמן. עובדת במחלקת שיווק בחברת Google, ומנהלת צוות במכון ה- Data Science של אוניברסיטת רייכמן.
אלון צינמון
עובד בצוות ה- Value Creation בקרן גלילות קפיטל ומייסד מועדון ההון סיכון. סטודנט Business & Data Analytics ומשתתף בתכנית המצטיינים באוניברסיטת רייכמן.
פרק בהנחיית רוואא מחול.
בפרק זה אירחנו את מייק ברגמן, מנכ״ל ו- Co-Founder של חברת Headline Media, אחת מחברות היח״צ המובילות בעולם המתמחה בחו״ל בחברות טכנולוגיות וחדשנות.
מייק עבד עם למעלה מ- 400 סטארטאפים, ייצגו קרוב ל- 40 יוניקורנים, ליוו 20 IPOs, ועשרות רכישות.
במהלך הפרק, מייק מסביר לנו על הסוכנות, איך העבודה שלהם, מי הם הלקוחות שלהם, מתי נכון לגשת ליח״צ ועוד.
פרק בהנחיית רוואא מחול ואלון צינמון. בפרק של השבוע אנחנו מארחים את גיא קצוביץ׳, מייסד שותף בקרן Fusion.
גיא הוא משקיע, מוביל דעה ויזם חברתי. היה קצין אבטחת סייבר ב-8200, עיתונאי ועורך בגלובס, ומייסד-שותף של מגוון מיזמים חברתיים וארגונים שלא למטרות רווח, ביניהם Wize, 8200 Impact & Hybrid. "עוד פודקאסט לסטארטאפים" בהנחייתו של גיא הפך לפודקאסט המוביל בישראל בתחום הטק.
גיא הוא מייסד שותף של קרן Fusion – תוכנית האקסלרטור ופלטפורמת ההשקעות pre-seed המובילה בישראל. קרן Fusion מוכוונת ליזמים בתחילת דרכם, השקיעה ב-90 יזמים, בשווי משותף של יותר ממיליארד דולר.
במהלך הפרק דיברנו על המסלול שגיא עשה, על האתגרים שחווה הוא והשותף שלו בהקמת הקרן, על חשיבות ה- execution, על השילוב בין יצירת תוכן ולהשקעות, ועוד.
בפרק זה נארח את לירן יעקב רוזנפלד, יזם סדרתי של חברות הייטק, שיום אחד החליט לעזוב לקוסטה ריקה – שם הפך ליזם נדל״ן שבימים אלה מקים ומגייס כספים עבור כפר ההייטק בסנטה תרזה, קהילה עם מאות משפחות יזמים שבחרו לחיות את החיים בצורה קצת שונה. נדבר על המסע היזמי שלו בהייטק, על הקמת יוקו וילג' בקוסטה ריקה ועל גיוס כספים.
פרק בהנחיית רוואא מחול ואלון צינמון. בפרק של השבוע אנחנו מארחים את עמרי גרין, שותף בקרן Dell Technologies Capital (DTC).
עמרי מגיע מעולמות האלקטרוניקה, עשה מסלול קריירה מגוון עד שהגיע להון סיכון. את תחילת דרכו התחיל ב- Grove Ventures היה שם כ- 4.5 שנים וסיים את תפקידו בתור שותף כללי, ולאחר מכן הצטרף לקרן DTC.
במהלך הפרק דיברנו על המסלול של עמרי, על הקרן DTC ועל הייחודיות שלה בתעשייה בתור שותפות גלובלית עם משקיע יחיד.
פרק בהנחיית רוואא מחול ואלון צינמון. בפרק של השבוע אנחנו מארחים את רננה אשכנזי, שותפה כללית בקרן Grove Ventures. בעבר אירחנו בפודקאסט את טל אבולוף – משקיעה בקרן.
רננה מגיעה מעולמות ההנדסה הביו רפואית והפרודקט, הצטרפה לקרן בתור Principal לפני כ-5 שנים וכיום היא שותפה כללית בקרן ומתמחה בהשקעות בתחום הבריאות.
במהלך השיחה רננה סיפרה לנו על מסלול הקריירה שלה, על גרוב ועל סוגי ההשקעות השונים שהם מתמחים בהם. לאחר מכן צללנו לתחום ההתמחות של רננה בקרן ודיברנו על המגוון הרחב של החברות בתחום הבריאות, על הדיסיפלינות השונות ועל האתגרים הקיימים בהן, וכמובן, איך לא, על שילוב ה- Genertive AI בחברות אלו.
בפרק של השבוע אנחנו מארחים את רותם אלדר, שותף מייסד בקרן ההון סיכון 10D, קרן המנהלת 335 מיליון דולר ומתמחה בהשקעות בסטארטאפים בשלבים מוקדמים.
לרותם יש ניסיון של מעל 25 שנים בתעשיית הטכנולוגיה הישראלית מתוכן במהלך 15 השנים האחרונות עסק בהשקעות הון סיכון. לפני 4 שנים הוא חבר ליהל זילקה ויחד הם הקימו את 10d.
במהלך השיחה עם רותם ניסיתי להבין ממנו איך יזמים בתחילת הדרך שלהם יכולים לעזור לעצמם בתהליך של גיוס הכסף ממשקיעים – איך יזמים צריכים לבחור את המשקיע שלהם, מה הם צריכים לדעת לפני הפגישה הראשונה ואיך משיגים אותה בכלל, כיצד עליהם לנהל את הפגישה הראשונה עם משקיע פוטנציאלי, ומה עושים אחריה.
אני מקווה שהתובנות שעלו בשיחה עם רותם במהלך הפרק יצליחו לתת לכם קצת ערך, בטח ליזמים שביניכם שבתחילת הדרך שלהם. אז אני מזמין אתכם להאזין לפרק, ובמידה ואהבתם אותו, נשמח שתדרגו אותנו באפליקציות השונות ושתשלחו לחברים שלכם שיוכלו להאזין גם.
פרק בהנחיית רוואא מחול.
בפרק זה אירחנו את עו״ד מאיה יששכרוב, ראש תחום הקמת קרנות במשרד עמית, פולק, מטלון.
משרד עורכי הדין עמית, פולק, מטלון נחשב לאחד מהמשרדים המובילים בישראל בתחום ההייטק וקרנות ההון-סיכון ומאגד בתוכו מומחים בעלי ניסיון משפטי בארץ ובחו"ל.
מאיה היא אחת מעורכות הדין היחידות בארץ שמתמחה בהקמת קרנות הון סיכון ובייצוגן השוטף.
במהלך הפרק מאיה הסבירה לנו על התהליך של הקמת קרן, מה האתגרים שהמנהלים חווים, מה החששות של המשקיעים, מה הליוווי המשפטי שצריך להיות ועוד.
פרק בהנחיית רוואא מחול ואלון צינמון.
בפרק זה אירחנו את תמרה דירקטור, מנכ"לית קרן YOLO של קבוצת הסקנדרי אלפנט.
תמרה הצטרפה לקבוצת אלפנט לאחר 15 שנים בבית ההשקעות פסגות, שם שימשה בתפקידה האחרון כמנכ"לית פסגות ניירות ערך והייתה אחראית על נכסים בהיקף של עשרות מיליארדי שקלים כמנכ"לית החברה לניהול תיקים וחברת הבורסה של קבוצת פסגות. לתמרה ניסיון ניהולי בשוק ההון של מעלה מ- 20 שנה.
במהלך הפרק דיברנו על הרקע של תמרה, על קבוצת הסקנדרי מרקט אלפנט, אשר הוקמה ב-2015 ופועלת בשוק השניוני (Secondary Market), על קרן YOLO של הקבוצה, היתרונות שיש לקרן בשוק ועוד.
פרק בהנחיית אלון צינמון.
בפרק של היום אירחנו את יוראי פיינמסר, שותף מנהל בקרן Dirsuptive AI, קרן שהוקמה בסוף 2020 ושמתמחה בהשקעות בחברות בינה מלאכותית.
יוראי הקים את הקרן יחד עם טל ברנוח, לאחר שהשתחרר משירות משמעותי של יותר מ-25 שנים ב-8200, שבמסגרתו צבר ניסיון טכנולוגי רב ומשמעותי.
במהלך השיחה דיברנו על המסע של יוראי ועל המעבר מלהיות איש צבא למשקיע הון סיכון, על סיפור ההקמה של הקרן ותזת ההשקעה של disruptive ai, וניסינו לעשות קצת סדר בעולמות הבינה המלאכותית ו generative ai שנמצאים בחודשים האחרונים בהייפ רציני ביותר! בקיצור, היה מעניין.
—
בפרק זה אירחנו את ד״ר נדב שמעוני, מנהל תחום הבריאות הדיגיטלית בקבוצת ארקין.
ד״ר נדב רופא בהכשרתו, ולאורך השנים נע בין הצירים של פיתוח עסקי בארגוני בריאות גדולים לבין מתן טיפולים קליניים. במהלך הפרק דיברנו על הרקע של נדב ועל המעבר שלו לתחום ההשקעות, הבנו מה היא קבוצת ארקין, צללנו להבדלים בין חברות בתחום הבריאות הדיגיטלית לבין חברות תוכנה ארגוניות, ועל המאפיינים הייחודים של השקעות בתחום.
להרחבת הידע שלכם בתחום, להלן הקישורים לתוכן שנדב וקבוצתו מייצרים:
בפרק זה אירחנו את שגיא שליסר, מנכ״ל ומייסד חברת Crazylabs, חברת גיימינג שהוקמה ב-2010 ומתמחה במשחקי קז׳ואל והייפר-קזו'אל. במהלך הפרק שגיא יתן לנו פרספקטיבה על הצד היזמי שבעולמות הגיימינג, תהליך הקמת סטודיו גיימינג, מה המאפיינים הייחודים של התעשייה הזו ואיך מודדים הצלחה?
פרק בהנחיית אלון צינמון ורוואא מחול.
בפרק אירחנו את יודפת הראל בוכריס, שותפה מנהלת בקרן ההשקעות בלמברג קפיטל, שמשקיעה בסטארטאפים בשלבים מוקדמים. יודפת משקיעה בחברות טכנולוגיה בתחומים שונים מזה שנים רבות, והיא יועצת אסטרטגית ודירקטורית בחברות פרטיות וציבוריות. במסגרת הפרק דיברנו על הדרך שיודפת עשתה במהלך הקריירה שלה, על תזת ההשקעה של בלאמברג, על שילוב הנשים בתעשייה וכיצד ניתן לקדם את השילוב אף יותר ובסוף הפרק דיברנו על המצב בישראל ועל השפעת האפשרית של הרפורמה על החברות שהיא משקיעה בהן ועל המשקיעים שלה.
פרק בהנחיית אלון צינמון ורוואא מחול .
בפרק זה אירחנו את ד״ר דן אקס וד״ר דור לי-לו מייסדי קרן IBI Tech Fund, שציינה לאחרונה ארבע שנים להיווסדה. דן ודור מגיעים מרקע אקדמי, וחקרו במסגרת הדוקטורטים שלהם את תהליכי קבלת ההחלטות בעולם ההון-סיכון. דרך המחקר הם הבינו מה משקיעים מחפשים ובנו קווים מנחים לקרן שהקימו ב- 2018 כקרן סיכון סחירה. בתחילת דרכה גייסה הקרן 110 מיליון דולר וכיום סך הנכסים שלה הוא כ- 175 מיליון דולר ועד היום הקרן השקיעה ב- 14 סטארטאפים בשלבים מוקדמים מוורטיקלים שונים ולאחרונה הקרן עשתה את ה-'אקזיט' הראשון שלה, עם מכירת חברת Xperiti ל-Ipsos.
פרק בהנחיית אלון צינמון.
בפרק זה אירחנו את שחר בוצר, שותף מייסד בקרן Good Company, קרן הון סיכון המתמחה בהשקעות עם ייעוד חברתי או סביבתי. שחר בעל ניסיון עשיר מאוד והיה בעבר שותף מנהל בקרן השקעות האימפקט
2B-Community ויושב ראש קבוצת איסתא ליינס. ב-2017 נבחר לרשימת 40 הצעירים המבטיחים של מגזין גלובס. במהלך הפרק דיברנו על הדרך שעשה שחר עד שהגיע לגוד קפמאני, כיצד בג״צ שהגיש כשהיה בן 13 השפיע על המשקיע שהוא היום וכיצד בוחרים להשקיע בחברות שרוצות לשנות את העולם.
מארחים את איתן רייסל, שותף מנהל בקרן Vgames – קרן הון סיכון שמשקיעה בעולמות המשחקים בלבד. בפרק נצלול לעולם ההשקעות בחברות גיימינג וננסה להבין מה כל כך מייחד אותם בתעשיית הטק, מה האתגרים של קרן המתמחה בתעשייה הנחשבת ליחסית ״נישתית״, מה הם קריטריוני ההשקעה בתעשייה הזו ולאן היא הולכת?
פרקי בגובה העיניים בהנחיית רוואא מחול יספקו שיחה מרתקת על קריירה והון סיכון עם משקיעי הון סיכון צעירים.
בפרק זה נארח את נופר שניידר (32), StageOne Ventures – קרן ותיקה, המשקיעה בסטארטאפים בשלבים מוקדמים – pre seed ו- seed.
נופר מגיעה מרקע טכנולוגי, כבר מגיל 6 היא דבוקה למחשבים, עשתה תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני במנהל עסקים וניהול מערכות מידע. התחילה את הקריירה שלה בתור מתכננת ומנהלת צוותי פיתוח הגיעה לקרן אחרי שידיד שיכנע אותה, וייצרה את קהילת NuVC.