ישראל במלחמה. כל התשובות לשאלות הכי מסקרנות בימים אלה. מה עומד מאחורי הצעדים של מקבלי ההחלטות? איך מודיעין יכול לפספס? איך ננצח בקרב התודעה? ואיך תראה ישראל ביום שאחרי?
הפודקאסט הרשמי של ביה״ס לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן.
נדבר על הנושאים הכי בוערים במלחמת ׳חרבות ברזל׳ בתחומי הממשל, אסטרטגיה, ביטחון, משפטים, כלכלה, יחסי חוץ – בקיצור: כל מה שחשוב, ובעיקר מעניין.
בפרק שיתוף פעולה מיוחד בין ״הטרוריסט״ לפודקאסט ״Talking Lauder”, ניסינו להבין עד כמה דרמטי גל הטרור הנוכחי? מה צפוי לציבור הישראלי במלחמה הבאה מצפון? ומה יקרה באזור ביום שאיראן תודיע על נשק גרעיני? כל התשובות בפרק המיוחד בו אירחנו את פרופ׳ בועז גנור, ראש המכון למדיניות נגד טרור ולעתיד נשיא אוניברסיטת רייכמן.
בפרק זה אנו צוללים אל הממשק שבין צבא לפוליטיקה עם ח"כ שרון ניר, אישה פורצת דרך בזירה הביטחונית-פוליטית.
נדון במעבר מהצבא לפוליטיקה – מהן האתגרים שמלווים קצינה בכירה לשעבר כשהיא נכנסת לעולם הפוליטי הכאוטי? כיצד ייצוג נשים בהחלטות ביטחוניות משפיע על קבלת ההחלטות, ומה מקומן של נשים בצמרת מערכת הביטחון?
נעסוק גם בפורום "דבורה", שמטרתו לקדם נשים בעמדות מפתח בתחומי הביטחון והמדיניות, ובשאלת שילוב חרדים בצה"ל – האם המדינה עושה מספיק, ומה ניתן לשפר?
יחד עם ח"כ ניר, נבין כיצד ניתן לפרוץ את תקרות הזכוכית, אילו שינויים נדרשים כדי להגביר את ייצוג הנשים בצמרת, ואיך אפשר לקדם חברה ביטחונית ושוויונית יותר.
בפרק הזה אנו צוללים אל תופעת הנסיגה הדמוקרטית ודיון על אחת התופעות הפחות מוכרות אך משמעותיות המלוות אותה: "Pinkwashing" – השימוש בייצוג קבוצות מיעוט, בעיקר נשים, כדי להעניק לגיטימציה למדיניות או למפלגות אנטי-דמוקרטיות.
יחד עם פרופ' סיון הירש-הופלר, נבחן כיצד ייצוג נשי במפלגות ימין רדיקלי משפיע על קבלת הציבור, מה ההשלכות הרחבות של השימוש האסטרטגי במגדר בפוליטיקה, ואיך ניתן לשלב נשים בצורה שמחזקת את הדמוקרטיה ולא שוחקת אותה.
כנס המכון לחירות ואחריות בשיתוף בית הספר לאודר לממשל.
חלק א'-
בני גנץ- חשיבות יום הדמוקרטיה ושמירת הדמוקרטיה במדינת ישראל.
איתן בן דוד- שומרי הסף לאור ה7.10 ושמירת הדמוקרטיה.
ד"ר רד'א מנצור- שסעים בחברה הישראלית, דיפלומטיה והחברה הדרוזית בישראל.
כנס המכון לחירות ואחריות בשיתוף בית הספר לאודר לממשל, תקיים השנה בנושא השפעת המלחמה בעזה על עתיד הדמוקרטיה בישראל. בפרק זה, נראיין את משתתפי הכנס ונעלה את השאלות הכי בוערות, בתקופה זו. בין המרואיינים: ח״כ זאב אלקין, יו״ר איגוד הסטונדטים הארצי אלחנן פלהיימר, עו״ד והפובליציסט נדב העצני, פרופ׳ סיון הירש-הפלר ועוד.
*Gov Talk* הפודאקסט הרשמי של ביה״ס לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן, בהגשת אור שושני ויובל סלונים.
תיאור פרק: כמו בכל שנה, בית הספר לאודר לממשל, מקיים את כנס ״יום הדמוקרטיה״. השנה, הכנס התקיים בסימן ״מחשבים מסלול מחדש״ בצל המלחמה שפרצה בשבעה באוקטובר. בפרק זה, נראיין את משתתפי הכנס ונעלה את השאלות הכי בוערות, בתקופה זו. בין המרואיינים: ח״כ שמחה רוטמן, ח״כ אלון שוסטר מהמחנה הממלכתי, ח״כ אלי דלל מהליכוד, איל נוה ממייסדי ארגון אחים לנשק, יועז הנדל ורויטל נשיא אחותו של שלומי זיו שנמצא בשבי החמאס למעלה מחצי שנה
*Gov Talk* הפודאקסט הרשמי של ביה״ס לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן, בהגשת אור שושני ויובל סלונים.
מאז ה-7 באוקטובר, החברה שלנו לא נראית אותו הדבר. מה זה PTSD? מה בעצם קרה לנו? איך מעכלים? וכיצד מתמודדים? בפרק זה נארח את ד״ר זוהר רובינשטיין, פסיכולוג קליני וארגוני, מטפל וחוקר טראומה נפשית ומצבים טראומטיים ברמה הקלינית, התיאורטית והארגונית. שימש בעבר כחבר בוועדה לארגון השירות הפסיכיאטרי לשעת חירום, מטעם משרד הבריאות. זוהר גם שימש כחבר במועצה הלאומית לבריאות הנפש. עד לפני מספר שנים, זוהר שירת כאלוף משנה במילואים בתפקיד קב"ן פיקוד העורף וכיועץ בכיר של מחלקת בריאות הנפש בצה"ל.
Gov Talk הפודאקסט הרשמי של ביה״ס לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן, בהגשת אור שושני ויובל סלונים.
עריכה: רוני מלכה
חינוך בזמן לחימה- איך זה עובד? איך ישראל מתכוונת לשקם את בתי הספר בישוביי העוטף עבור דור העתיד שלנו? ואיך משנים את התפיסה החברתית בה אוכלוסיות מסוימות פטורות משירות ותרומה למדינה? סולידריות, תיקון ותקווה- אלו שלושת המילים שינחו את הפרק. הרב שי פירון, שר החינוך לשעבר, נשיא תנועת ״פנימה״ והממונה על תכנית שיקום בתי הספר בעוטף הצטרף אלינו בכדי לענות על שאלות שמטרידות את כולנו לאחר האסון של השבעה באוקטובר.
כל מה שרציתם לדעת על בית הדין הבינלאומי בהאג!
מי המדינה שעמדה להגנתה של ישראל? מהן הנגזרות של החלטת בית הדין? ואיך פסיקותיו יכולות להשפיע על הלחימה בעזה? עו״ד יעל ויאס, מומחית למשפט בינלאומי ומרצה בבית הספר הארי רדזינר למשפטים. בעברה עבדה כעורכת דין בהגנה בבית המשפט הבינלאומי הפלילי בהאג. כמו כן, עבדה בטריבונל הבינלאומי לפשעים ברואנדה. עם חזרתה ארצה הקימה את הקליניקה למשפט בינלאומי פלילי והומניטרי הראשונה מסוגה בארץ.
Talking Lauder הפודאקסט הרשמי של ביה״ס לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן, בהגשת אור שושני ויובל סלונים.
עריכה: רוני מלכה
סושיאל: אור קנדל
איך תראה ההנהגה ביום שאחרי המלחמה? מה ישתנה במדינה? ומה תפקידה של התקשורת בחיינו? ד״ר חיים וייצמן, מנהל התחום הפוליטי ועמית מחקר במכון לחירות ואחריות, מרצה לממשל ומנהל ומדיניות ציבורית בבית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה. מתמחה בניהול פוליטי, ביישום מדיניות, בבעלי-עניין במרחב הציבורי ובמשטר מדינת ישראל.
Talking Lauder
הפודאקסט הרשמי של ביה״ס לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן, בהגשת אור שושני ויובל סלונים.
ישראל במלחמה; האם מודיעין יכול לפספס? האם ההסברה הישראלית נכשלה? ומה צריך להשתנות ביום שאחרי המלחמה? אל״מ במיל׳ מירי אייזן, לשעבר יועצת רה״מ לתקשורת זרה, מומחית להסברה ובעלת קריירה של יותר מ-20 שנה בחיל המודיעין, הצטרפה אלינו בכדי לענות על השאלות המסקרנות ביותר בימים אלה.
*Talking Lauder*
הפודאקסט הרשמי של ביה״ס לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן, בהגשת אור שושני ויובל סלונים.
ליובל שטייניץ יש קילומטראז׳ של יותר מ-20 שנה בפוליטיקה, אבל יותר מכל הוא גאה בדבר אחד: אסדות הגז הישראליות. לטענתו הן מצילות את הכלכלה, וכמי שהיה שר האוצר בתקופת משבר – יש לו הרבה הצעות להצלת הכלכלה בימים של מהפכה משפטית ואינפלציה דוהרת.
וגם: למה הוא פרש מהפוליטיקה?
*Talking Lauder*
הפודאקסט הרשמי של ביה״ס לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן, בהגשת אופק צח ושקד עמוסי.
איילת פריש מכירה מקרוב את הנשיא הרצוג, את יאיר לפיד – וגם את נתניהו. פריש היא יועצת אסטרטגית מהמובילות במדינה ומומחית למיתוג מנהיגים. פגשנו אותה לשיחה צפופה בימי מחאה – איך עושים מחאה? איך סוחפים את ההמונים? מה קרה לנתניהו בממשלה האחרונה? למה בני גנץ מזנק בסקרים האחרונים? מה קורה במפגשי ההידברות הסודיים בבית הנשיא – ומה הסיכוי של ההידברות להצליח?
Talking Lauder
הפודאקסט הרשמי של ביה״ס לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן, בהגשת אופק צח ושקד עמוסי.
הרפורמות המשפטיות מונחות על הפרק, ויהיו איתנו שר הביטחון היוצא בני גנץ, חברות הכנסת אפרת רייטן, טלי גוטליב ומרב בן ארי, פרקליט המדינה לשעבר, משה לדור ומגיש המהדורה המרכזית של חדשות 13, אודי סגל.
תודה מיוחדת לשובל בן יאיר, שסייעה רבות בהכנת הפרק.
Talking Lauder
הפודאקסט הרשמי של ביה״ס לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן, בהגשת אופק צח ושקד עמוסי.
כמעט כל הבטחות הבחירות שמפזרים הפוליטיקאים (ויש הרבה) נכנסות להסכמים הקואליציוניים. איך תוכלו לדעת האם המפלגה שהצבעתם לה לא רק הבטיחה, אלא גם קיימה? בדיוק בשביל זה הומצא מדד מיוחד, שלא יאפשר לפוליטיקאים לחמוק ממנו. בחלק השני של הפרק, נארח את עידו פיק, מנכ״ל המרכז להעצמת האזרח, שיספר איך עובד המדד המיוחד, איזו מפלגה קיימה את ההבטחות שלה, ולמי לא כדאי להאמין בפעם הבאה שהולכים לקלפי.
אין מהדורת חדשות בימים האחרונים שלא נפתחה בנושא הזה. מחוק בן גביר, חוק דרעי ועד פסקת התגברות, ההסכמים הקואליציוניים משפיעים על החיים של כל אזרח ואזרחית, אז למה נוטים לחשוב שהם מסתכמים רק בחלוקת תפקידים? בחלק הראשון של הפרק, איתן גינזבורג, לשעבר סגן יו״ר הכנסת (כחול לבן), שהיה שותף להקמת שתי ממשלות, יספר את הסודות מאחורי ההסכמים הקואליציוניים. איך זה נראה מאחורי הקלעים, והאם יש תוקף מחייב להסכם, או שאפשר ״לתלות אותו על הקיר״, כפי שטען ראש הממשלה לשעבר יצחק שמיר?
האם ידעתם שהודו תהפוך בקרוב מאוד למדינה המאוכלסת ביותר בעולם? שמעתם על הנספח הישראלי לענייני מים בהודו? הכרתם את השותפות האסטרטגית-ביטחונית והיחסים החמים בין ישראל להודו? ואיך קשורים לכל זה המוצ׳ילרים אחרי צבא?
בפרק השני בעונה החדשה של Talking Lauder, הפודאקסט הרשמי של ביה״ס לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה, אנחנו מארחים את הגב׳ נינה סלמה, מרצה אורחת ומומחית ליחסי ישראל-הודו, לפרק מעניין, חוצה יבשות ומלא במסתורין.
פרק מיוחד מכנס כ"ט בנובמבר של המכון לחירות ואחריות, בסימן "ישראל: מדינה בוחרת, אתגרים וחוסן דמוקרטי״.
אחרי שלוש שנים של סבבי בחירות בלתי פוסקים, נראה שישראל הגיעה להכרעה – בדרך לממשלה יציבה בראשות נתניהו. הממשלה המסתמנת לא מבזבזת זמן ומעוניינת לקדם, מיד, מגוון הצעות הנוגעות למערכת המשפט ולחוקי היסוד. פסקת התגברות, חוק יסוד: החקיקה, הוועדה למינוי שופטים ועוד נושאים רבים יידונו בפרק הזה, אך ברקע גם האתגרים הבטחוניים המקומיים, האזוריים והגלובליים.
המרואיינים:
פרופ' יניב רוזנאי, סגן דיקן ביה"ס למשפטים
איל ארד, אסטרטג ומנהל קמפיינים
האלוף במיל' עמוס גלעד, ראש המכון למדיניות ואסטרטגיה
פרופ' קרין נהון, ראש חטיבת דאטה, ממשל ודמוקרטיה
חברי הכנסת שמחה רוטמן (הציונות הדתית) ונעמה לזימי (העבודה)
ד"ר אמנון כוורי, מרצה בכיר במכון לחירות ואחריות